Studentenverhaal

Student Rachel Backbier - BSc Landschapsarchitectuur & Ruimtelijke Planning

Rachel Backbier zit in het tweede jaar van de bachelor opleiding Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning en volgt hierbinnen de specialisatie Landschapsarchitectuur.

Ik wilde iets doen met natuur en creativiteit. Ik had een paar andere opleidingen bekeken, maar in Wageningen voelde ik me meteen thuis.

Studiekeuze

“De keuze voor mijn opleiding was makkelijk. Ik wilde iets doen met natuur en creativiteit. Ik had een paar andere opleidingen bekeken, maar in Wageningen voelde ik me meteen thuis.”

Opleiding

“Ik ben erg tevreden over de opleiding. Tot nu toe is de opleiding precies wat ik ervan verwacht had. Ik zou kunnen zeggen dat ik meer creatieve vakken zou willen hebben, maar ik heb bewust voor een universitaire opleiding gekozen en die zijn natuurlijk meer op wetenschap gericht dan op creativiteit.

Vooral in het eerste jaar volg je veel vakken die je een basis moeten geven van onderwerpen zoals bodem en water, ecologie en sociale geografie. Die vakken krijg je zodat je in je ontwerpplannen kunt beoordelen wat bijvoorbeeld de bodem- en waterkwaliteit van je gebied is en welke landgebruiksvorm of bomen daar dan bij passen.

In latere vakken kun je je creativiteit meer kwijt. De tweede design studio heb ik net succesvol afgesloten. Voordat we begonnen aan het ontwerp hebben we onder andere onderzoek gedaan naar vorm, materiaal en kleur. Ook hebben we diverse maquettes gemaakt. Tijdens de design studio’s krijg je vaak te maken met gastdocenten, die jou vanuit hun eigen interessegebied weer op nieuwe verfrissende ideeën kunnen brengen.”

Studentenleven

“Op de verschillende feesten leer je veel nieuwe mensen kennen, en dat is één van de dingen die je vooral moet doen tijdens je studententijd! Ik besteed mijn vrije avonden graag met vrienden en eet graag met andere mensen samen. Daarnaast zit ik sinds mijn tweede jaar ook bij een commissie binnen onze studievereniging Genius Loci, de Buitelhucht. Hiermee organiseren we studiegerichte excursies, lezingen en filmavonden voor iedereen die geïnteresseerd is binnen de studievereniging.”

Toekomstplannen

“Plannen voor de toekomst heb ik nog niet echt. Ik zie mezelf niet als een fulltime landschapsarchitect werken. Na deze opleiding wil ik misschien nog wel een andere creatieve opleiding doen, die ik wellicht kan combineren met een baan. Ik wil graag een baan vinden bij een creatief ontwerpbureau waar ik mijn artistieke passie optimaal kan benutten.”