Studentenverhaal

Student Rosanne Weijers - BSc Landschapsarchitectuur & Ruimtelijke Planning

Rosanne Weijers is tweedejaars studente Landschapsarchitectuur & Ruimtelijke Planning. Ze heeft binnen de bachelor voor de specialisatie Landschapsarchitectuur gekozen. “Ik vond aardrijkskunde op de middelbare school een erg leuk vak en ben gaan kijken welke opleidingen ik met deze achtergrond kon gaan doen. Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat je hier zowel theoretisch als creatief bezig bent.”

Tijdens de zomervakantie wil ik een summer course gaan volgen aan de ETH in Zürich. Na mijn bachelor ga ik waarschijnlijk door met de masteropleiding Landschapsarchitectuur.

Opleiding

“De opleiding bevalt erg goed. Ik heb leuke studiegenoten en volg interessante vakken. Ik vond het vak “Bodem 1” het leukste vak tot nu toe, omdat ik door dat vak op een hele andere manier naar de bodem ben gaan kijken. Daarnaast wordt het vak gegeven door een professor die echt leeft voor zijn vak; hij vertelt er dan ook vol enthousiasme over. Een ander vak dat erg interessant was, was "Planting, construction and representation 1". Hier leer je met eigenlijk hele simpele technieken mooie ontwerp- en landschapstekeningen maken. Tijdens de vorige periode heb ik mijn tweede “Studio Design Basics” gevolgd. Dit was een erg interessant vak omdat we voor het eerst echt konden gaan ontwerpen.

Studentenleven

“Ik zit bij studievereniging Genius Loci maar ben geen actief lid. Ik woon nog thuis bij mijn ouders, waar ik hardloop en in het weekend in een restaurant werk. Ik zit ook bij Atletiekvereniging Argo in Doetinchem. Daarnaast heb ik een sportpas voor het sportcentrum van de universiteit, de Bongerd, waar ik regelmatig in de pauze ga zwemmen.”

Toekomstplannen

“Tijdens de zomervakantie wil ik een summer course gaan volgen aan de ETH in Zürich. Na mijn bachelor ga ik waarschijnlijk door met de masteropleiding Landschapsarchitectuur.”