Studentinformatie

Verenigingen

Wageningen heeft een rijk studentenleven met veel verenigingen voor allerlei interesses. Kijk hieronder voor de links naar de websites van deze verenigingen.

Studentenverenigingen

Studieverenigingen

Een studievereniging is een vereniging binnen jouw studie. Zij organiseren allerlei studiegerelateerde activiteiten maar besteden ook aandacht aan ontspanning. Als je lid wordt van een studievereniging, krijg je (praktische) informatie over je studie. Maar je leert ook ouderejaars kennen die graag hun ervaringen en tips met je delen.

Sportverenigingen

Op en rond de accommodaties van het Sports Centre de Bongerd zijn allerlei (studenten)sportverenigingen actief. Hier kunnen sporters die in het bezit zijn van een met sportrechten geactiveerde WUR-card gratis of tegen gereduceerd tarief lid van worden.

Overzicht van alle verenigingen staat op de pagina van SWU Thymos.

Culturele en maatschappelijke verenigingen

Belangenorganisaties

Jouw belangen als student worden behartigd door een aantal organisaties. Als je lid wordt van een fractie, dan kun je actief deelnemen aan de vertegenwoordiging van de kwaliteit van het onderwijs en studentenvoorzieningen. Ook kun je er terecht met al je vragen en opmerkingen over zaken die jou als student aangaan.