Locatie

Atlas, gebouwnummer 104

Adres Droevendaalsesteeg 4
Gebouw 104
6708 PB Wageningen
Tel. +31 (0)317 48 08 00
Openingstijden Maandag t/m vrijdag
07:00 - 19:00 uur
Zaterdag en zondag
10:00 - 16:00 uur
  E-mail: receptieAtlas@wur.nl

Over Atlas

Atlas, de Griekse god met een wereldbol op de rug, is de naam van het robuuste gebouw bij de entree van de campus. Logisch als men bedenkt dat hier onder andere klimaatwetenschappen gevestigd zouden worden. Rafael Vinoly Architects heeft de blikvanger ontworpen met als opdracht prioriteit te geven aan duurzaamheid en een flexibele ruimte indeling. Door aansluiting op de warmte-koudeopslag is het gebouw heel energiezuinig.

Atlas was in 2006 de eerste monoliet op de campus: een gebouw zonder uitstulpingen uitgevoerd in één type gevelbekleding. Het betonraster aan de buitenzijde is een dragende constructie. Dit zou begroeid worden met klimplanten. Omdat er echter geen soorten bestaan die het gebouw over de volle hoogte in het groen kunnen zetten, is gekozen voor zelfverdichtend beton met een zelfreinigende afwerking. Een keer in de drie jaar wordt de 5500 m2 beton en 4400 m2 aluminium duurzaam gereinigd door te poetsen met warm water.

Toegankelijkheid

Op zaterdag en zondag kan toegang worden verkregen via de receptie van Gaia. Daar moet een toegangspas worden afgehaald en wordt een inschrijving gevraagd d.m.v. je telefoonnummer.