Locatie

Atlas, gebouwnummer 104

Atlas is één van de meest opvallende gebouwen van Wageningen campus. Het robuuste gebouw is vernoemd naar de krachtpatser uit de Griekse mythologie. Atlas is op Wageningen Campus herkenbaar aan de open rasterconstructie aan de buitenzijde van het gebouw. Bijzonder is dat dit raster geen schijnraster is, maar de dragende constructie.

Adres Droevendaalsesteeg 4
Gebouw 104
6708 PB Wageningen
Tel. 0317 - 480 800
Openingstijden Maandag-vrijdag 7:00 - 19:00
Weekend gesloten
  Tijdens kantoortijden is het gebouw vrij toegankelijk, buiten kantoortijden uitsluitend met de WURcard die alleen medewerkers en studenten van Wageningen University & Research hebben.

Het ontwerp van Atlas is gemaakt door van Van den Oever, Zaaijer en Partners uit Amsterdam en Rafael Vinoly Architects uit Londen. Aanvankelijk was het de bedoeling om het gebouw helemaal te laten begroeien. Toen bleek dat er geen klimmende planten bestaan die vier seizoenen lang het gebouw over de volle hoogte in het groen zouden zetten, is afgezien van de beplanting.

Route

Direct bij de hoofdinvalswegen van Wageningen staat Wageningen Campus aangegeven. Volg op de campus de P-route naar P4. Vanaf alle grote parkeerplaatsen staat de route aangegeven naar de afzonderlijke gebouwen op de campus. Het gebouwnummer van Atlas is 104.

In dit gebouw vindt u onder andere: