On-campus

Cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen

Wil je weten wat er speelt op het gebied van landbouw, voedsel en groen als we kijken naar het Europees beleid? Deze 2-daagse cursus geeft inzicht in de actuele stand van zaken, ontwikkelingen en historische context van beleidsvorming in de Europese Unie. We richten ons op beleid voor Nederland en Vlaanderen.

Organisator Wageningen Academy
Duur 2 dagen

Deze cursus staat niet open voor aanmelden.

Je kunt alvast interesse tonen.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor Nederlandse en Vlaamse beleidsmedewerkers, onderzoekers en personen werkzaam in het bedrijfsleven. Het doel van de cursus is om hun kennis op het gebied van het Europees beleid voor landbouw, voedsel en groen te actualiseren en uit te breiden.

Door de theoretische kennis en het inzicht in het huidige beleid dat ik tijdens de cursus heb opgedaan, kon ik alles beter in perspectief plaatsen. Tussen de presentaties door was er genoeg tijd om vragen te stellen en te netwerken. Het rollenspel waarbij we lidstaten, de Raad en de Commissie speelden en moesten onderhandelen over Raadsconclusies voor het toekomstige GLB was een waardevolle en leuke leerervaring. Ik heb twee volle, maar zeer leerzame dagen gehad!"
Sascha Bollerman, Ministerie van LNV, deelneemster 2020 editie

Waarom deze cursus volgen?

Na het volgen van deze cursus ben je volledig op de hoogte van de actuele stand van zaken van het EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen in relatie tot Vlaanderen en Nederland. Daarnaast heb je met diverse experts en andere deelnemers kunnen netwerken en sparren over prangende vraagstukken. Voorbeelden zijn het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, milieubescherming, duurzame ontwikkeling en plattelandsontwikkeling in EU-landen.

Programma en onderwerpen

Tijdens deze cursus worden er diverse onderwerpen besproken, aangevuld met een rollenspel ter oefening. De onderwerpen worden door verschillende specialisten behandeld, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor vragen. Een greep uit de lezingen:

  • Context en historie
  • Budgettaire kaders
  • Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
  • Besluitvormingsprocessen
  • Handelsverdragen
  • Uitgelicht: Voedsel

Praktische informatie

Voor deze cursus is aanvraag van het STAP-budget mogelijk. Meer informatie over de STAP-regeling vind je hier.

In deze cursus is plek voor minimaal 15 en maximaal 30 deelnemers.

De prijs is inclusief materialen, lunch, koffie/thee/water/frisdrank en diner op de eerste cursusdag.

Blijf op de hoogte

Deze cursus is staat op moment niet open voor inschrijving. Je kan wel alvast je interesse tonen via de onderstaande button.