Blended

Master Plant Breeding

De Engelstalige online master Plant Breeding gaat in op de fysiologie, ecologie en genetica van gecultiveerde gewassen. De plantenveredeling speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van variëteiten voor menselijk voedsel, diervoeding en industriële toepassingen. Nieuwe variëteiten zijn nodig om te voldoen aan de huidige eisen, zoals ziekteresistentie, een hoge kwaliteit en opbrengst, en duurzaamheid. Tijdens de master Plant Breeding doe je de vereiste kennis en vaardigheden op om nieuwe of verbeterde gewassen te ontwikkelen, van moleculair niveau tot populatieniveau. Doordat de opleiding parttime en online is te volgen, is hij heel geschikt voor professionals die een volledige MSc-opleiding willen doen.

Organisator Wageningen University
Format Blended
Certificaat Erkend diploma
Groepsformaat 8-20

Over de opleiding Plant Breeding

De online masteropleiding Plant Breeding is ingericht als een parttime opleiding. Als student ben je ongeveer 20 uur per week bezig met het studieprogramma en heb je dus de mogelijkheid om deze opleiding met je werk te combineren.

De opleiding op het gebied van plantenveredeling begint met een twee jaar durend parttime studieprogramma waarin je vakken volgt. Daarna start een op maat gemaakte stage- en thesisperiode van één of twee jaar. Tweemaal tijdens de opleiding moet je twee weken aanwezig zijn in Wageningen voor het volgen van essentiële practica die gerelateerd zijn aan de theorie uit de master.

Waarom de master aan Wageningen?

  1. Werken en studeren combineren, ook tijdens je stage en thesis.
  2. Uniek online studieprogramma in een innovatieve leeromgeving.
  3. Studeren binnen een van de grootste clusters in de plantenwetenschappen van Europa.

Lees de ervaringen van student Christina (Engels)

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de master Plant Breeding moet je voldoen aan een aantal toelatingseisen, zoals een diploma van een relevante bacheloropleiding met een gemiddelde (Grade Point Average (GPA)) van 70 procent en moet je voldoen aan de Engelse taaleisen. Relevante vooropleidingen zijn bijvoorbeeld biologie, landbouw, tuinbouw, life sciences of gerelateerde vakgebieden. Afhankelijk van je vakkenpakket en werkervaring kun je ook met een ander BSc-diploma toelaatbaar zijn; het opleidingsteam geeft hierover duidelijkheid na de aanmelding.

Uiteraard moet je als deelnemer aan de online master Plant Breeding toegang hebben tot een goede internetverbinding, voldoende computervaardigheden bezitten en gemotiveerd zijn om te studeren in een virtuele leeromgeving.

Voor meer informatie over alle toelatingseisen en de inschrijfprocedure kun je terecht op de Engelstalige website.

Lees de toelatingseisen voor Plant Breeding (Engels)

Werken na Plant Breeding

Als afgestudeerde in de plantenwetenschappen kun je bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van plantproductiesystemen. Je hebt geleerd te werken in een interdisciplinaire omgeving en je bent gespecialiseerd in zowel het fundamentele als het toegepaste onderzoek. Alumni kunnen aan de slag als onderzoeker bij universiteiten, onderzoekscentra of biotech- en agribusinessbedrijven.

Daarnaast liggen er kansen bij consultancy- en adviesorganen. Ook is er vraag naar professionals voor communicatie en beleidsvorming in de plantenwetenschappen.

Ontmoet de docenten

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/12a66fce
//wur.faqtory.nl/widgets/categories/5ac60268