Studentenverhaal

Student Renske - BSc Voeding en Gezondheid

Renske koos ervoor om een minor Biomedische wetenschappen te volgen aan Universiteit Utrecht. Dit deed ze omdat ze meer wilde leren over de kennis achter geneeskunde en gezondheid.

De minor sloot goed aan bij de BSc Voeding en Gezondheid.

Minor Biomedische Wetenschappen

Ik wilde ook meer weten over organen die niet per definitie met voeding te maken hebben, zoals de hersenen en over het bloed. Ik wilde dingen leren die niet in Wageningen worden aangeboden.

Binnen de minor kon je zelf nog een richting kiezen. Ik heb uiteindelijk drie vakken gevolgd rondom de onderwerpen ‘neurowetenschappen’, ‘hormonen en homeostase’ en ‘hemostase (mechanisme in het lichaam dat bloedverlies voorkomt) en trombose’. Doordat je zelf je minor kon indelen kreeg je een hele eigen minor, zo volgde een vriendin haar minor Biomedische Wetenschappen in de richting van ‘ontwikkelingsbiologie’ en over virussen. Maar soms was het wel wat vechten voor leuke vakken waar maar één plek voor een minorstudent was.”

Andere stad

“Ik wilde sowieso graag weg uit Wageningen, een kijkje nemen in een grotere stad, nieuwe ervaringen opdoen en meer beleven. Je hele sociale systeem is daar ineens weg en je moet weer helemaal opnieuw beginnen. Zo raakte ik ook verdwaald. Ik kon de juiste zaal niet vinden omdat er twee zalen waren die hetzelfde werden genoemd. Voor de andere studenten was het logisch in welke zaal ze moesten zijn omdat ze daar altijd al les hadden, maar voor mij niet.

Wat leuk is, is dat je er van tevoren geen docent of hoogleraar kent en dan krijg je van medestudenten hele beschrijvingen over die docent, waardoor je ze herkent van de verhalen. Je wordt heel hartelijk ontvangen door de andere studenten en je bent er geen nummertje.”

Vergelijking met Voeding en Gezondheid

“De minor sloot goed aan bij de BSc Voeding en Gezondheid. Het zijn andere onderwerpen en het was eerder dat je dingen niet wist dan dat er overlap was. Het is meer medisch gericht. Ze focussen zich niet op de voedingskant, maar alleen op gezondheid. Toen ik er was leek het niveau veel hoger, maar dat blijkt nu achteraf wel mee te vallen.”

Ervaring

“Ik heb meer geleerd dan verwacht en eruit kunnen halen wat ik wilde. Ik vond het leuk om bij een andere universiteit te kijken en nu ik beter weet hoe het ergens anders gaat, kan ik het in Wageningen ook meer waarderen. Door de minor wordt mijn vakkenpakket binnen Voeding en Gezondheid unieker.

Ik vond het wel lastig om het niveau te bepalen van sommige vakken. Mijn tip: begin vroeg van tevoren met regelen en wees niet bang om te mailen.”

Terug naar Studenten vertellen