Alumniverhaal

Annette Ottolini

Dat ik in Wageningen ben gaan studeren heeft vooral te maken gehad met het B-profiel van de Universiteit en het feit dat het een faculteit is waardoor ik de mogelijkheid kreeg om de studie naar eigen ideeën en wensen in te richten. Het interdisciplinaire werken en denken aan de Universiteit zijn voor mij belangrijke assets gebleken tot op de dag van vandaag.
Annette Ottolini, Directeur Evides Waterbedrijf N.V.

Annette Ottolini studeerde in 1983 af aan Wageningen University & Research met als hoofdvakken Industriële Bedrijfskunde en Marktkunde/Marktonderzoek. Haar eerste werkgever was Philips International waar zij werkte bij de Business Unit Domestic Appliances and Customer Care. Hier heeft zij de basis gelegd voor een loopbaan die zich kenmerkt door het initiëren en implementeren van klantgerichtheid en dienstverlening in commerciële en complexe maatschappelijke omgevingen.

Van 1987 tot en met 2001 werkte zij bij KPN Telecom o.a. in diverse (inter-)nationale marketing en directiefuncties en was midden in de internethype CEO van een startup in de online gaming.

Na een periode van 5 jaar in de commerciële dienstverlening te hebben gewerkt maakte zij in 2006 de overstap naar de (semi-) publieke watersector. Eerst bij Waternet (het watercyclus-bedrijf regio Amsterdam) als Sectordirecteur. Daar was zij o.a. verantwoordelijk voor zowel klantprocessen als primaire watertaken met een belangrijke focus op de dialoog met de omgeving. Sinds eind 2014 is Annette Algemeen Directeur/ Bestuurder van Evides Waterbedrijf. Evides Waterbedrijf levert drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal.

Tevens biedt Evides industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in onder meer Nederland, België en Duitsland. Annette heeft daarnaast verschillende commissariaten, zowel binnen als buiten de watersector.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht