Studentenverhaal

Luwe - Communicatie en Gezondheid

Gezondheidsgedrag wordt bepaald door een samenspel van factoren. Die factoren kunnen op persoonlijk niveau worden beïnvloed, zoals meer bewegen of gezonder eten. Maar ook de overheid en zorginstellingen kunnen hier een rol in spelen. Een communicatiewetenschapper kan bijvoorbeeld meedenken over strategieën om gezond gedrag te bevorderen.

Het leukst aan de opleiding Communicatie & Life Sciences is dat we oplossingen voor hedendaagse vraagstukken bedenken, want de toekomst is nu. De oplossing begint namelijk bij communicatie.

Student Luwe aan het woord

Luwe is bachelor student Communicatie & Life Sciences en kwam er tijdens een andere studie achter dat het sociale aspect binnen die studie ontbrak. “Na een jaar voedingsmiddelentechnologie te hebben gestudeerd, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik wilde bètavakken combineren met de sociale kant, iets wat ik miste bij mijn vorige opleiding. Het leukst aan de opleiding Communicatie & Life Sciences is dat we oplossingen voor hedendaagse vraagstukken bedenken, want de toekomst is nu. De oplossing begint namelijk bij communicatie.”

Minor Nutrition and Health

In mijn derde jaar heb ik gekozen voor de minor Nutrition and Health. Tijdens de eerste twee jaar van de opleiding merkte ik dat zowel voeding als gezondheid nog steeds mijn interesse wekten. Ik ben zelf altijd al bezig geweest met voeding en gezondheid in relatie tot sport en wil graag een rol spelen bij de uitdagingen de deze thema’s kennen. Voeding is de nummer één basisbehoefte van de mens, wanneer mensen niet gezond zijn denken ze maar aan één ding: gezond worden. Deze minor speelt daar, met behulp van verschillende disciplines, goed op in. Elke discipline heeft zijn eigen handelswijze om te kijken hoe gezondheid kan worden beïnvloed. Tijdens mijn minor heb ik de volgende vakken gevolgd:

  • Food Components and Health
  • Introduction to Epidemiology and Public Health
  • Pharmacology and Nutrition
  • Principles of Human Physiology

 Na het volgen van deze minor kan je als communicatie-student een goede vertaalslag maken naar hoe je later als communicatie-professional een rol kunt spelen binnen deze sector. Vraagstukken over hoe we naar een gezondere maatschappij kunnen streven, zijn zonder communicatie niet te beantwoorden en daarom is de rol van een communicatie-professional naar mijn idee van groot belang. Door de minor Nutrition and Health kan je weloverwogen keuzes maken in wat bijvoorbeeld gezonde voeding is en hoe we het beste virussen kunnen bestrijden. Als je meer wilt weten over hoe we in de toekomst dit soort vraagstukken kunnen aanpakken, is deze minor een aanrader!

Lees meer over de minor van Luwe of bekijk het overzicht van alle minors die je in Wageningen kunt volgen.

Terug naar Studenten vertellen