Studentenverhaal

Planten blijven me fascineren

Joep, student Plantenwetenschappen: "Al van jongs af aan vind ik planten fascinerend. Als klein kind was ik al met kiemende bruine bonen in de weer, en nu vind ik het leuk om in de moestuin bezig te zijn.

Hoe er uit zoiets kleins als een zaadje een hele plant kan ontstaan, op bijna alle plekken op aarde, blijft mij verbazen.

Een studie kiezen

In tegenstelling tot mijn belangstelling voor planten had ik nooit zo veel interesse in mens- en dierkunde, waardoor ik biologie op de middelbare school niet zo heel leuk vond. Toen ik klaar was met mijn middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde doen. Tandheelkunde in Amsterdam, Wiskunde in Utrecht of toch Plantenwetenschappen in Wageningen? Drie totaal verschillende studies in drie verschillende steden en toch allemaal binnen mijn interessegebied. Al gauw hoorde ik dat ik was uitgeloot voor Tandheelkunde, dus deze studie viel af. Wat uiteindelijk mijn keuze bepaalde was de stad en ik koos voor Wiskunde in Utrecht.

Contacturen en practica

Na een halfjaar ben ik hiermee gestopt, omdat dit niet was wat ik er van verwacht had. Ik had weinig contacturen en geen practica, wat ik heel erg jammer vond. Nu bij mijn studie in Wageningen heb ik juist veel contacturen en veel practica. Dit vind ik fijn, omdat je op deze manieren veel met je studiegenoten optrekt, praktisch bezig bent en veel van je werk al af kan maken tijdens de colleges en practica. Het eerste jaar was veel basisvakken waardoor je alle aspecten van Plantenwetenschappen bekeken hebt, nu ik mijn major Genen en Gezondheid heb gekozen gaat het wat meer de diepte in. De major houdt zich bezig met genetica, geneesmiddelen en bio-interacties.

Op kamers in Wageningen

Toen ik begon in Wageningen ben ik direct op kamers gegaan. Het leek me leuk om op mezelf te wonen: zelf bepalen wanneer je eet en wat je eet en niemand die zegt dat je het niet te laat moet maken ’s avonds. Ik woon nu in het centrum samen met elf andere Wageningse studenten en heb het erg naar mijn zin. Waar je soms ergernissen hebt van dat mensen hun rommel niet opruimen heb je andere momenten gezelligheid. Naast actief in een levendig huis ben ik ook redelijk actief bij de studievereniging van Plantenwetenschappen. Het is een leuke manier om je studiegenoten te leren kennen van zowel je eigen jaar als hogere jaren."

Terug naar Studenten vertellen