Bachelor Agrotechnologie

De bacheloropleiding Agrotechnologie in Wageningen is een technologische studie gericht op plant, dier en leefomgeving. Wil jij innovatieve en duurzame technologie ontwerpen voor de productie van voedsel en andere agrarische producten? Zoek jij naar nieuwe oplossingen binnen het groene domein? Dan is de BSc Agrotechnologie misschien iets voor jou.

Bachelor Agrotechnologie

Waarom deze studie?

  • Technologie in de agrarische sector van de toekomst
  • Combinatie van plant, dier en leefomgeving
  • Innovatie, slim en gestructureerd ontwerpen (Engineering & Design)
  • Verbinding van theorie en praktijk

Studieprogramma van Agrotechnologie

De opleiding Agrotechnologie duurt drie jaar en combineert technische met brede vakken. Tijdens de studie krijg je kennis en inzicht om technologie toe te passen en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van het groene domein.

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

Welke kant kun je op met Agrotechnologie?

Melkveestal van de toekomst

Het Kwatrijn is een innovatieve melkveestal met veel ruimte, een hoog dierenwelzijn en een design wat goed in het landschap past.


Robots en drones in de akkerbouw

De toepassing van robots en drones als nieuwe handen en ogen van de akkerbouwer is volop in ontwikkeling. 


Energie in de kas

Een moderne kas is een typisch voorbeeld van een high-tech oplossing voor de landbouw.


Van gras naar grondstof

Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de landbouw een leverancier van hoogwaardige grondstoffen kan worden.

Agrotechnologie in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

VWO-scholieren met het profiel N&T of N&G (met natuurkunde) kunnen beginnen aan de opleiding. Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw eigen achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe huidige studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees dan de Verhalen van studenten.

Er is veel vraag naar arbeidskrachten in onze sector en bedrijven willen graag de beste mensen werven, vaak meteen na afstuderen. Dit is echt een win-win situatie.
Geert van Maldegem

Lees hier het volledige interview met Agrotechnologie studenten Geert en Bram over hun opleiding en hun studievereniging in Wageningen. Of bekijk de video van andere studenten en ontdek hoe zij hun opleiding ervaren.

Na je studie

Als afgestudeerd agrotechnoloog kan je op veel verschillende plekken terecht komen. Veel voorkomende functies zijn ontwerper, product engineer, logistiek engineer en onderzoeker.

Ben je benieuwd wat je kunt gaan doen als je de bachelor en master hebt afgerond? Lees dan de Na de opleiding Agrotechnologie.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot Aansluitende masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen.