Bachelor Agrotechnologie

Zie jij jezelf al robots en drones ontwikkelen voor de landbouw van de toekomst? Of heb jij wel wat ideeën bij duurzaam produceren van voedsel of grondstoffen? Ontdek dan wat de bachelor Agrotechnologie jou te bieden heeft.

Bachelor Agrotechnologie

Waarom deze studie?

  • Je ontwerpt innovatieve en duurzame oplossingen voor de productie van voedsel.
  • Groene toepassingen gaan hier verder dan alleen de traditionele boerderij, je gebruikt moderne hightech middelen op de campus bij de onderzoeken die je doet.
  • Je werkt in een sector waar duurzame ontwikkelingen meer dan ooit nodig zijn. Jouw bijdrage is urgent en belangrijk dus!

Wat studeer je bij Agrotechnologie?

Bij de bacheloropleiding Agrotechnologie werk je, met een technische pet op, aan innovatie en groene oplossingen op het gebied van plant, dier en leefomgeving. Door de wereld te meten, te modelleren en te analyseren kom je tot nieuwe ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een melkrobot, een algenkwekerij en een optimale stalinrichting. Of ontwerp een andere innovatie waarmee je de agrarische sector verder helpt en eraan bijdraagt om goede en goed geproduceerde voeding beschikbaar te maken voor iedereen op aarde.

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kom je meer te weten over de opbouw van elk studiejaar. Of Vergelijk de opleiding Twijfel je nog? Meld je dan aan voor 1 van de meeloopdagen of een online proefstudie.

Welke kant kun je op met Agrotechnologie?

Melkveestal van de toekomst

Het Kwatrijn is een innovatieve melkveestal met veel ruimte, een hoog dierenwelzijn en een design wat goed in het landschap past.


Robots en drones in de akkerbouw

De toepassing van robots en drones als nieuwe handen en ogen van de akkerbouwer is volop in ontwikkeling. 


Energie in de kas

Een moderne kas is een typisch voorbeeld van een high-tech oplossing voor de landbouw.


Van gras naar grondstof

Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de landbouw een leverancier van hoogwaardige grondstoffen kan worden.

Agrotechnologie in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

VWO-scholieren met het profiel N&T of N&G (met natuurkunde) kunnen beginnen aan de opleiding. Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw eigen achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe huidige studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees dan de Verhalen van studenten.

Er is veel vraag naar arbeidskrachten in onze sector en bedrijven willen graag de beste mensen werven, vaak meteen na afstuderen. Dit is echt een win-win situatie.
Geert van Maldegem

Lees hier het volledige interview met Agrotechnologie studenten Geert en Bram over hun opleiding en hun studievereniging in Wageningen. Of bekijk de video van andere studenten en ontdek hoe zij hun opleiding ervaren.

Na je studie

Als afgestudeerd agrotechnoloog kan je op veel verschillende plekken terecht komen. Veel voorkomende functies zijn ontwerper, product engineer, logistiek engineer en onderzoeker.

Ben je benieuwd wat je kunt gaan doen als je de bachelor en master hebt afgerond? Lees dan de Na de opleiding Agrotechnologie.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot Aansluitende masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen.