Bachelor Gezondheid en Maatschappij

Die zoete chocoladereep of knapperige worteltjes als snack? Even naar de sportschool of plof je op de bank na je schooldag? Bewust of onbewust maken we veel (on)gezonde keuzes. Benieuwd hoe dat keuzeproces nou werkt? En wil jij een gezonde impact maken op het leven van de mensen om je heen? Maak dan een bewuste keuze voor de bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij.

Waarom deze studie?

  • De enige wetenschappelijke opleiding op dit vlak waarin je bezig gaat met psychologie en sociologie en juist niet met de bètavakken.
  • Je leert welke invloed de sociale en fysieke omgeving en leefstijl hebben op de gezondheid van mensen en de maatschappij, maar ook hoe je deze kunt verbeteren.
  • Samen met studenten en docenten onderzoek je de beste, duurzame oplossingen voor de mensen om je heen. Jouw kennis is relevant en sociaal betrokken!

Wat studeer je bij Gezondheid en Maatschappij?

Met de bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij ga je met gezondheid bezig vanuit de sociaalwetenschappelijke kant. Je bent actief met vragen als: waarom vertonen mensen gezond of juist ongezond gedrag? Welke effecten hebben trends als vergrijzing en vereenzaming op de zorg?

De opleiding gaat dieper in op de psychologie en sociologie van maatschappelijke gezondheid. Je leert aan welke touwtjes je kunt trekken om mensen een gezondere levensstijl aan te laten nemen. Of welk gedrag en klimaat in de werkomgeving een positieve invloed hebben op de gezondheid.

In het overzicht van het Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

Gezondheid en Maatschappij in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Wil jij meedenken over goede voeding, meer bewegen en een gezonder leven? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten deze opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Je leert dat gezondheid met veel dingen in verbinding staat en in verschillende sectoren in acht moet worden genomen, zoals bijvoorbeeld in de voedingssector en in de economische sector.
Student Dani

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Gezondheid en Maatschappij.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt, zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.