Studentenverhaal

Student Roos Akkerman - BSc Milieuwetenschappen

Lang wist Roos Akkerman niet dat de opleiding Milieuwetenschappen bestond, pas nadat ze haar middelbare school had afgemaakt kwam ze erachter. “Ik wilde graag iets aan de milieuproblemen doen, dus toen ik het woord ‘milieu’ in de naam zag staan was ik gelijk om.” Roos doet de specialisatie Milieutechnologie. “Al tijdens de meeloopdag van Milieuwetenschappen wist ik dat ik Milieutechnologie wilde gaan doen. Ik wilde een bètastudie en ik wilde oplossingen bedenken. Ik kan geen boek uit mijn hoofd leren, ik wil gewoon sommetjes maken.”

Ik wilde oplossingen bedenken.

Opleiding

“Ik dacht dat Milieuwetenschappen specifieker over energie en de verduurzaming van de wereld zou gaan, maar het gaat ook echt over de bodem en het water. In het eerste jaar leg je een brede basis met diverse vakken  en maak je kennis met de vele aspecten van Milieuwetenschappen. Dat had ik niet verwacht.

Wat ik erg leuk vind van Wageningen is dat je veel voor elkaar kunt krijgen door de lage drempel waarmee docenten bereikbaar zijn. Wageningen heeft een hele open cultuur, je kunt bijvoorbeeld alle docenten met ‘je’ aanspreken. Je kunt ook overal naar binnen lopen bij docenten, om te praten over wat je wilt gaan doen.”

Ook haar specialisatie Milieutechnologie bevalt. “ Het is erg oplossingsgericht en  bèta. En ik vind het zo lekker klein, mijn jaar is echt een schoolklasje!”

Studentenleven

Wageningen is niet echt een typische studentenstad. Toch is Wageningen gebouwd voor studenten en zijn er relatief veel studentenvoorzieningen. “De sterflats, dat zijn studentenwoningen, zijn daar een goed voorbeeld van. Er worden veel verschillende soorten activiteiten georganiseerd en omdat je niet elke dag uit kan heb je meer tijd voor elkaar om te praten in plaats van oppervlakkig gefeest. Ik doe veel met de studievereniging Aktief Slip en ik ben lid van de studentenvereniging SSR-W. Door de introductieweek van SSR-W hoorde ik er gelijk bij.

Wageningen is klein en knus, je komt altijd iemand tegen. Voor mij is het echt thuis. Voor de Master en minor kan je naar een andere plaats om te studeren, maar eigenlijk wil ik niet uit Wageningen weg… Het enige nadeel is dat Wageningen slecht bereikbaar is,  omdat het geen eigen treinstation heeft.”

Toekomstplannen

“Ik heb nu een vak waarvoor je een opdracht moet vervullen voor een cliënt. Dat bevalt me goed, ik denk dat ik het onderzoek in wil. In het lab staan met niet zoveel druk erachter… Dat lijkt me wel wat!”