windmolens, Milieuwetenschappen

Studieprogramma Environmental Sciences

De Engelstalige bacheloropleiding Environmental Sciences duurt drie jaar en heeft een totale studielast van 180 ECTS. Elk jaar bestaat uit 60 ECTS. ECTS zijn internationale studiepunten en één studiepunt staat voor ongeveer 28 studie-uren. Wageningen University & Research werkt met zes periodes per jaar. Tijdens één periode volg je meestal de eerste zes weken colleges en practica, is de zevende week een zelfstudieweek om je tentamens voor te bereiden die in week acht worden afgenomen. Per periode volg je twee vakken; een ochtend- en een middagvak.

Eerste jaar

Het eerste jaar is inleidend en oriƫnterend met een mix van wiskunde, scheikunde en natuurkunde, sociale wetenschappen en vakken over bodem, water en atmosfeer. Als basisvakken heb je bovendien ecologie en statistiek. Deze vakken volg je vaak met andere studies samen. In het eerste jaar bedraagt het aantal contacturen per week 20 (50% van de studieweek), met uitzondering van de zelfstudie- en tentamenweken.

Ga naar het eerste jaar

Tweede jaar

De eerste twee periodes van het tweede jaar staan er nog algemene vakken in het studieprogramma. Dit zijn inleidende vakken op de verschillende Majors (Specialisaties) die deze studie aanbiedt. Vanaf januari in je tweede jaar kies je een major. Dit houdt in dat je vakken volgt die specifiek ingaan op de technologische, sociale of systeemkant van milieuwetenschappen. Bij het maken van je keuze krijg je begeleiding van je studiebegeleider. Je major bepaalt voor een groot deel waar jij je de rest van je studie mee bezig gaat houden.

Ga naar het tweede jaar

Derde jaar

Door de opbouw van het derde jaar heeft elke student Environmental Sciences aan het eind van zijn of haar bacheloropleiding een ander programma gevolgd. Dit is niet alleen door de gekozen Major, maar ook door de vrije keuzevakken die gevolgd kunnen worden. Het derde jaar kan opgedeeld worden in drie delen:

  • Specialisatievakken
  • Vrije keuzevakken
  • Bachelorafsluiting

Ga naar het derde jaar

Engels in de opleiding

Wageningen University & Research is een internationaal georiƫnteerde universiteit. Je studeert met internationale studenten en de opleiding is volledig in het Engels. Door het Engelse studiemateriaal en het contact met internationale studenten zul je merken dat je de taal snel goed zal kunnen lezen, schrijven en spreken.