Studenten op de campus

Studentenleven in Wageningen

Zes sterflats, Forum, Orion en Atlas zijn opvallende gebouwen die de skyline van Wageningen tekenen. Forum en Orion zijn daarvan de meest unieke eyecatchers van Wageningen Campus. Orion werd in september 2013 officieel geopend door koningin Máxima. Deze gebouwen zijn onderdeel van een bruisende studentenstad waar 20% van de 35.000 inwoners student is. Verder is de sfeer persoonlijk en internationaal.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aanHet studentenleven bestaat uit verschillende aspecten. Zo heb je bijvoorbeeld uitgaansmogelijkheden, sportfaciliteiten, evenementen en verenigingen welke een belangrijke rol spelen bij een studentenstad. Deze aspecten maken een studentenstad uniek.

Wageningen Studentenstad

Forum

Met een vloeroppervlak van 20.000 m² biedt Forum ruimte voor onder andere 80 collegezalen, lesruimten en practicumzalen, 23 pc-zalen, 300 individuele studieplekken en 5500 m² bibliotheek. In de bibliotheek kun je gebruik maken van 5000 elektronische tijdschriften en uitgebreide faciliteiten. Hiermee speelt Forum in op het hedendaagse onderwijs. Gekenmerkt door intensieve kennisuitwisseling en probleemgericht onderwijs.

> Meer over Forum, Orion, Atlas en Wageningen Campus

Jong en hoog opgeleid

Naast alle studenten tellen de universiteit en de onderzoeksinstituten nog eens 7000 medewerkers. Wageningen is dus jong en hoog opgeleid. En dat merk je aan alles. De sfeer, studentenhuizen, boekhandels, supermarkten, bioscopen, gezellige eettentjes en kroegen. Een echte studentenstad.

Op de fiets

Maar Wageningen is ook een kleine stad. En dat heeft zo zijn voordelen. Binnen hooguit een kwartier ben je overal op de fiets. Om de haverklap kom je bekenden tegen. Ook het onderwijs is kleinschalig. Je studiegenoten en je docenten ken je snel bij naam. En wist je dat je vanuit Wageningen zo in de natuur bent? De uiterwaarden, weide, heide en bossen zijn heel erg dichtbij.

Uitgaan, winkels en sport

Maar klein of niet, Wageningen is wel degelijk een stad. Je vindt er alle faciliteiten die je nodig hebt: van uitgaansmogelijkheden en winkels tot goede sportfaciliteiten.

> Meer over Uitgaan in Wageningen
> Meer over Sport in Wageningen

Ook voor evenementen en festivals ben je op de goede plek. Wat dacht je van het populaire bevrijdingsfestival op 5 mei in Wageningen?

Verenigingen

Wageningen kent vele verenigingen. Sommige zijn alleen toegankelijk voor studenten, andere verenigingen kan iedereen lid van worden. Denk hierbij aan sportverenigingen, studieverenigingen en cultuur-maatschappelijke verenigingen.

> Meer over Verenigingen

Op kamers

Wil je een internationaal sfeertje opsnuiven? De unieke studies die Wageningen aanbiedt, trekken studenten uit alle windstreken. En ruim 95% van al deze studenten woont op kamers in Wageningen. Dat maakt het natuurlijk extra gezellig.

> Meer over Kamers

Contact met een student

Wil je weten hoe het is om te studeren in Wageningen? Hoeveel tijd je naast het studeren nog overhoudt? Hoe het is om op kamers te wonen? Of er goede sportfaciliteiten zijn? Of je leuk uit kunt gaan? Hoe het eraan toegaat op een studentenvereniging? Maar ook, waar gaat die opleiding die je wel interessant lijkt nou eigenlijk precies over?

Vraag het aan een student! Want wie kan je dit nu beter vertellen dan iemand die nu in Wageningen woont en studeert?

Naar de Studiekeuzecoach

Wageningen wereldwijd

Maar liefst 120 nationaliteiten telt Wageningen University. Wageningen lijkt bekender buiten de grenzen dan in eigen land. We zijn dan ook één van de beste universiteiten ter wereld op het gebied van Life Sciences. Studenten komen niet voor niets van over de hele wereld hier hun kennis halen en delen.

Wageningen University: goede beoordeling!

Mix van culturen

Wageningen geniet een eigen speciale, internationale sfeer. De uitwisseling van studenten beperkt zich namelijk niet tot het kennisvlak. Zij introduceren ook culturen, opvattingen en gebruiken. Dit biedt Wageningen een open en relaxt sfeertje. Maar ook allerlei internationale feesten, culturele activiteiten, winkeltjes en restaurants.

Bekijk waar de Wageningse studenten vandaan komen

Introductiedagen

With open arms

Engels is de tweede voertaal. Je legt gemakkelijk contact met mensen uit de hele wereld. En het is heel normaal dat je meerdere continenten bezoekt voor je afstuderen of stage. De universiteit heeft uitstekende internationale contacten. Als ‘Wageningen-student’ word je dan ook wereldwijd met open armen ontvangen. En ben je klaar met studeren? Profiteer dan van je internationale ervaring. De weg naar het buitenland is geplaveid.

Introductiedagen

Alle ins en outs van het Wageningse studentenleven leren kennen? Mis dan de Algemene Introductie Dagen (AID) niet. Zes dagen lang bruist Wageningen van en voor nieuwe studenten. Verenigingen halen alles uit de kast om nieuwe leden te trekken. Dit mag je niet missen.

Meer over Algemene Introductie Dagen