Iets studeren met economie

Weinig mensen weten dat Wageningen University altijd al een grote onderzoeksgroep economie en bedrijfskunde heeft gehad. Daar combineren ze economie met thema’s als voedselproductie, klimaat, en verstedelijking. Ook kijken ze naar de relatie tussen economie, bedrijf, consument en beleid. Bekijk hieronder de opleidingen waar economie in voor komt.

Is er in 2050 nog wel genoeg voedsel voor iedereen?

Opleidingen met Economie

De opleiding in het kort

Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

Introductie

Deze studie combineert bedrijfseconomie met onder andere management, marketing en consumentengedrag. Dit is dan ook de enige bachelor studie in Nederland waarbij je bedrijfseconomie combineert met consumentenwetenschappen.

Beroepen

De meeste afgestudeerden van deze studie vinden al binnen 3 maanden een baan! Doordat de opleiding breed is kun je op allerlei plekken terecht komen, variërend van het bedrijfsleven en de overheid tot non-profitinstellingen. Afgestudeerden werken dan ook in zeer uiteenlopende functies: marketing manager, projectmanager, consultant, beleidsmedewerker, zelfstandig ondernemerschap, voorlichter of (markt)onderzoeker.

Economie en Beleid

Introductie

Economie en Beleid is de meest economische studie van de universiteit. De basiskennis die je opdoet is vergelijkbaar met een studie economie ergens anders, maar in Wageningen zul je vooral bezig zijn met je kennis toepassen op onderwerpen zoals klimaatverandering, vervuiling, armoede en voedsel(zekerheid).

Beroepen

De combinatie van economie en beleid, toegepast op de verschillende kerngebieden, maakt je uniek voor uiteenlopende werkgevers. Afgestudeerde Wageningse economen werken, na het behalen van hun master, op veel verschillende terreinen; in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij adviesbureaus. Veel voorkomende beroepen zijn: Projectleider, consultant, coördinator, onderzoeker of wetenschappelijk medewerker.

Internationale Ontwikkelingsstudies

Introductie

Binnen de studie Internationale Ontwikkelingsstudies kun je kiezen voor de specialisatie economie. Je bent tijdens je studie dan vooral bezig met institutionele economie. Deze stroming in de economie kijkt naar de sociale structuur, corruptie en eigendomsrechten in een land. Dit zijn allemaal zaken die minder ontwikkelde landen in armoede gevangen kunnen houden.

Beroepen

Met een masterdiploma Internationale Ontwikkelingsstudies op zak kun je terecht bij een overheid, een internationale organisatie, een non-gouvernementele organisatie of in het bedrijfsleven. Veel voorkomende beroepen zijn: projectcoördinator, consultant, beleidsmedewerker, onderzoeker of docent.

Gezondheid en Maatschappij

Introductie

Mensen met overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes zitten in een zeer vervelende situatie. Maar ook voor de maatschappij en de economie zijn ongezonde burgers kostbaar. Gezonde en productieve mensen zijn goed voor de economie. In de bachelor Gezondheid en Maatschappij is het economisch effect van zorg, voorlichting en een gezonde leefstijl een onderdeel van de studie.

Beroepen

Er is in onze maatschappij een groeiende behoefte aan afgestudeerden van de opleiding Gezondheid en Maatschappij. Veel voorkomende beroepen zijn: programmamanager, consultant, onderzoeker volksgezondheid, projectmedewerker preventie, beleidsmedewerker, adviseur jeugdgezondheidszorg of projectleider.