Master Data Science for Food and Health

Data is overal: van sensoren en trackers tot apps die het gedrag van mensen meten. De inzet van data science biedt nieuwe kansen op het gebied van gezondheid, voeding, levensstijl en consumentengedrag. We kunnen data science gebruiken om beter te meten en te begrijpen wat en hoe mensen eten. Welke voedselkeuzes maken ze? En wat is de relatie tussen hun levensstijl en gezondheid? Je zult in staat zijn om kennis en vaardigheden van datawetenschap te integreren met een goed begrip van voeding, consumentengedrag en levensstijlen, en hun effecten op de menselijke gezondheid. Na afstuderen heeft een data scientist in Food and Health een goede kennisbasis en uitstekende verbindende vaardigheden.

Meer informatie over deze master (Engels)

Waarom deze studie?

• Interdisciplinair programma dat datawetenschapskennis en -vaardigheden integreert met een goed begrip van voeding, consumentengedrag en levensstijlen, en hun effecten op de menselijke gezondheid.
  • Leer ruwe data uit diverse bronnen te vertalen naar begrijpelijke en bruikbare kennis, met behulp van slimme dataverwerking en analytische methoden.
  • Expliciete aandacht voor interdisciplinaire vaardigheden die nodig zijn om een ​​brugfunctie te vervullen tussen verschillende stakeholders.
  • Studenten moeten tijdens hun studie hun individuele leertraject vormgeven en plannen, maar zullen ook moeten leren richting te geven aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Trajectories

Data Science for Food and Health heeft vier verschillende trajectories:

Toelating en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Data Science for Food and Health moet je voldoen aan de algemene toelatingseisen van Wageningen University & Research. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen vind je op de Engelstalige pagina.