Master Food Technology

De master Food Technology aan Wageningen University geldt als een van de beste en meest innovatieve opleidingen levensmiddelentechnologie in Europa en wereldwijd. In deze Engelstalige opleiding staan de eigenschappen en de productie van levensmiddelen centraal. Met een gedegen technologische basiskennis – bijvoorbeeld uit de bachelor Levensmiddelentechnologie of de HBO Voedingsmiddelentechnologie – ga je je in twee jaar verder specialiseren. Ook ga je zelf onderzoek doen. Misschien wil je je wel verdiepen in duurzame voedselproductie, in innovatie en management, in productontwerp, of in de productie van voedsel met micro-organismen en enzymen.

Master Food Technology

Over de opleiding Food Technology

Bijzonder voor de master Food Technology is de lange historie van de opleiding levensmiddelentechnologie aan Wageningen University & Research. Bovendien is het de enige academische opleiding levensmiddelentechnologie in Nederland en heeft de master een zeer internationaal karakter. De master is specialistisch opgezet. Bij alle specialisaties volg je eerst één jaar specialistische vakken en doe je daarna één jaar onderzoek tijdens een afstudeeropdracht aan Wageningen University & Research en een stage buiten de universiteit.

Meer informatie over het studieprogramma (Engels)

Waarom de master Food Technology aan Wageningen?

  1. Wereldwijd erkend als een topopleiding en uniek in zijn soort in Nederland.
  2. Innovatief opleidingsprogramma met negen specialisaties.
  3. Internationale studentenpopulatie: binnen de foodopleidingen meer dan dertig nationaliteiten.

Ga naar ervaringen van studenten Food Technology (Engels)

Specialisaties van Food Technology

Levensmiddelentechnologie is een breed vakgebied en daarom telt de master Food Technology maar liefst negen specialisaties. Zo kun je je optimaal verdiepen. Je kunt je bijvoorbeeld richten op ingrediënten en hun functies in levensmiddelen. Of op een belangrijke productgroep als zuivel. Maar je kunt ook aan de slag met productontwerp, duurzaamheid, fermentatieprocessen, sensoriek, management of moleculaire gastronomie. Illustratief voor het internationale karakter van de Wageningse master is de specialisatie European Masters in Food Studies. In het eerste jaar volg je vakken in vier verschillende Europese landen en in het tweede jaar werk je aan een industriële scriptie bij een grote levensmiddelenproducent in Europa. Alle negen specialisaties zijn (beschrijving in het Engels):

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de master Food Technology moet je voldoen aan een aantal toelatingseisen, zoals een relevant bachelordiploma met een Grade Point Average (GPA) van ten minste 70 procent. Relevante bachelors zijn bijvoorbeeld BSc Levensmiddelentechnologie / Voedingsmiddelentechnologie. Heb je een andere bacheloropleiding voltooid, dan moet die voldoende vakken op het gebied van de levensmiddelentechnologie bevatten. Het programma biedt geen pre-master. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen vind je op de Engelstalige website.

Lees de toelatingseisen voor de master Food Technology (Engels)

Werken na Food Technology

Als MSc Food Technology kun je werk vinden in de levensmiddelenindustrie, bij de overheid, bij adviesbureaus, universiteiten of onderzoeksinstituten. Zo’n 10 procent van de afgestudeerde levensmiddelentechnologen gaat promotieonderzoek doen. Op de Engelstalige website vertellen alumni Food Technology over hun werk.

Meer informatie over werken na Food Technology (Engels)

Vergelijken met andere opleidingen

Vier Wageningse masteropleidingen hebben raakvlakken met Food Technology. Dat zijn Food Quality Management, Food Safety, Biotechnology en Nutrition and Health. Het belangrijkste verschil met deze opleidingen is dat je je bij Food Technology meer richt op het product zelf. Details over de verschillen vind je op de Engelstalige website.

Meer over vergelijkbare opleidingen

Ga naar de Engelstalige website