MOOCs - Gratis online cursussen

Volg één van de vele gratis Engelstalige MOOCs op het gebied van voeding en gezondheid, duurzame voedselproductie, gedrag bij dieren, landschapsontwikkeling, tourisme, duurzame stedelijke ontwikkeling of biobased engineering. Onze open online cursussen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn gemaakt door top professoren van Wageningen University & Research. MOOCs bieden je toegang tot de laatste wetenschappelijke kennis.

Een MOOC volg je in je eigen tempo, wanneer je wilt en waar je wilt. Schrijf je in voor een MOOC of een programma en breid je kennis aanzienlijk uit. Zowel de lesstof als de online lessen van de docenten zijn in het Engels.

Populaire online cursussen:


MicroMasters Chemistry and Technology for Sustainability

Volg de MicroMasters Chemistry and Technology for Sustainability en leer alles over het inzetten van duurzame bronnen en het maken van de switch van fossiele brandstoffen naar biobased ‘recourses’.

XSeries programma's

Volg je een XSeries programma dan verdiep je je in één bepaald onderwerp en breid je je kennis aanzienlijk uit. Na het succesvol afronden ontvang je een ondertekend Bewijs van Vakbekwaamheid. Maak je keuze uit de volgende XSeries programma's: Food Security and Sustainability and Sustainable Tourism.

Professional Certificate Programma's

Boost je carrière en ontwikkel je professionele ‘skills’ met een van de ‘Professional Certificate programma’s’ van Wageningen University & Research. Met het volgen van een professional programme verdiep je in de laatste wetenschappelijke kennis rondom deze onderwerpen. De programma's:

Alle Wageningen University & Research MOOCs: