
Over Wageningen Livestock Research
Eieren, vlees- (inclusief vis) en zuivelproducten moeten natuurlijk gezond en lekker zijn. Maar ze moeten ook verantwoord geproduceerd zijn, met zorg voor dierenwelzijn en dierengezondheid. En dat is precies waar Wageningen Livestock Research voor staat: het ontwikkelen, toepassen en doorgeven van kennis voor een duurzame en renderende veehouderij.
Hoe voeden we de wereld in 2050?
Wij geloven dat dieren een belangrijke rol spelen in de circulaire economie. Dit vraagt om onderzoek naar een duurzame en klimaatslimme veehouderij.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Partner in livestock innovations
Wageningen Livestock Research heeft een internationale toppositie in wetenschappelijk onderzoek naar veehouderijsystemen en naar voeding, genetica, welzijn en milieu-impact van landbouwhuisdieren. Samen met klanten vertalen we onze wetenschappelijke kennis naar praktijkgerichte oplossingen. Zo bouwen we heel concreet aan veehouderijconcepten voor toekomstige generaties. Wij leveren maatwerk en zijn NEN-EN-ISO 9001-2015 gecertificeerd.
Onze expertises
Wageningen Livestock Research is ingericht rondom deze vier expertisevelden:
- Diervoeding en voersystemen
- Dierenwelzijn en gezondheid
- Fokkerij en genomica
- Veehouderij en omgeving
Onderzoeksfaciliteiten
Wageningen Livestock Research heeft circa 225 medewerkers en beschikt over diverse onderzoeksfaciliteiten:
- Onderzoeksfaciliteit Carus in Wageningen
- Innovatiecentrum Dairy Campus in Leeuwarden
- Melkveeproefbedrijf KTC De Marke
Samenwerking zorgvuldige veehouderij
In drie verbanden werken we op het gebied van zorgvuldige veehouderij samen met het universitaire departement Dierwetenschappen.
- Wageningen University & Research, Animal Breeding & Genomics - Samenwerking van onze afdeling Fokkerij en Genomica met de afdeling Fokkerij en Genetica van de universiteit.
- Centre for Animal Nutrition (CAN) - Samenwerking van onze afdeling Diervoeding met Diervoeding van de universiteit én Diervoeding van de Universiteit Utrecht.
- Wageningen University & Research, Animal Welfare & Adaptation (AWA) - Samenwerking van onze afdeling Dierenwelzijn met Adaptatiefysiologie en Gedragsecologie van de universiteit.
Partner in livestock innovations
Tal van ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid, dierenwelzijn en milieu leiden tot veranderingen in bedrijfsvoering. Welzijn en gezondheid staan hoog op de maatschappelijke agenda en zijn speerpunten in discussies over verantwoord en duurzaam ondernemen. Maar wat heeft dit voor economische en financiële consequenties voor de ondernemer? Waar liggen de kansen en wat zijn de bedreigingen? Wageningen Livestock Research anticipeert op deze trends door samen met de sector te bouwen aan toekomstgerichte en renderende oplossingen, die bovendien het welzijn van het dier centraal stellen.
Toekomst van de sector en dierlijke producten
Waar we als onderzoeksinstelling voor werken is uiteindelijk een consument die tevreden is over de producten die de dierlijke sector produceert. Of het nu gaat om een stuk vlees, eieren of om een zuivelproduct. Daar doen we het voor. Maar het is net zo belangrijk dat de producent trots is op zijn werk en perspectief voor de toekomst houdt. Dat het dier het goed heeft en in een omgeving kan gedijen waar hij een zo prettig mogelijk leven leidt. En dat bovendien het milieu ontzien wordt. Wij werken daarom aan de toekomst van de sector als geheel en aan de toekomst van dierlijke producten en diensten.
Innovatiekracht met inzet van breed netwerk
Onderzoek met maatschappelijke impact
Management Wageningen Livestock Research
Wageningen Livestock Research is onderdeel van de kenniseenheid Animal Sciences Group van Wageningen University & Research. Wij hebben circa 225 medewerkers en ons management bestaat uit: