Opening academisch jaar

Wageningen University & Research viert de opening van het academische jaar altijd in stijl. Vermaarde wetenschappers, kunstenaars, schrijvers of opinionleaders geven hun visie over huidige kwesties op het gebied van voedsel, gezondheid en milieu. Traditiegetrouw reflecteren ook jonge Wageningse wetenschappers op het thema. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

  • Drone
  • Market
  • Food robotics

3 september 2018: 100e Opening Academische Jaar

Wageningen University & Research opende 100 jaar geleden het academische jaar voor de eerste keer. We werden altijd al geleid door kennis en nieuwsgierigheid: kennis om onze creativiteit te gebruiken voor het algemeen maatschappelijk belang en nieuwsgierigheid om onze studenten op te leiden tot verantwoordelijke beschermers van de planeet. Ons honderdjarig bestaan vieren we met allerlei evenementen tijdens het jubileumjaar, waarbij we stilstaan bij onze invloed en groei en we ons voorbereiden op de volgende eeuw.

De toekomst vereist duurzaam, veilig, betaalbaar en gezond voedsel voor iedereen en tegelijkertijd een bio-circulaire economie met de landbouw als belangrijkste leverancier van biomassa. Dit kunnen we niet alleen doen. Een dergelijke uitdaging overstijgt landen, disciplines en culturen en vereist geïntegreerde, wereldwijde oplossingen die lokaal relevant zijn.

Voedsel en landbouw: Europa en de wereld

Onze openingsceremonie staat in het teken van het thema Voedsel en landbouw: Europa en de wereld.

Minister-president Mark Rutte en Eurocommissaris Phil Hogan (Landbouw en plattelandsontwikkeling) spreken als keynote speakers over de rol van Nederland en Europa. Ook zullen twee jonge wetenschappers van Wageningen University & Research hun kijk geven op dit thema.

N.B. De opening van het academisch jaar is volledig in het Engels

Programme Opening Academic Year '18/'19
14:30 Welcoming reception
15:30 Prof.dr ir. Louise O. Fresco - President of Wageningen University & Research
Drs Mark Rutte - Prime Minister of the Netherlands
Phil Hogan, BA - European Commissioner for Agriculture and Rural Development
Two young scientists - Wageningen University & Research
Marina van Damme award
Prof.dr ir. Arthur P.J. Mol - Rector Magnificus of Wageningen University
17:10 Reception

Bronnen foto's: Peeraphon Thanmanowong, shutterstock.com (marketplace), Gea Hogeveen (drone).

Speech

Meer informatie OAY '17/'18