Evenement

Opening Academisch Jaar

Wageningen University & Research viert de opening van het academische jaar altijd in stijl. Vermaarde wetenschappers, kunstenaars, schrijvers of opinionleaders geven hun visie over huidige kwesties op het gebied van voedsel, gezondheid en milieu. Traditiegetrouw reflecteren ook jonge Wageningse wetenschappers op het thema. Het evenement is voor iedereen toegankelijk.

  • Urban Skyfarm-3.jpg
  • Urban Skyfarm-1.jpg
  • shutterstock_1457922_amazone_luchtfoto.jpg
  • shutterstock_9930781_riviermonding_bos.jpg


Wetenschap als basis voor optimisme

In een tijd waarin donkere wolken zich lijken samen te pakken, vormt de wetenschap een van de weinige consistente lichtpuntjes. Dat is in de vorige eeuw al genoegzaam aangetoond. Toch wordt de wetenschap steeds vaker bekritiseerd, nu mensen meer belang lijken te hechten aan feitenvrij politiek bedrijven en eigen ervaringen dan aan harde cijfers. Wil de wetenschap als basis voor optimisme blijven dienen, dan moeten er nieuwe manieren worden gevonden om de mensen aan te spreken. Dit verkenningsproces is het thema van de openingsceremonie van het academische jaar 2017–2018. Matt Ridley, Brits schrijver en lid van het Britse House of Lords, zal in zijn keynote speech dieper ingaan op deze materie, waarna drie wetenschappers van Wageningen University & Research hun gedachten over die lezing zullen delen.

We nodigen u uit om de opening van het academische jaar bij te wonen en hopen u op 4 september te mogen verwelkomen.

Programma
14:30 Inschrijving en ontvangst
15:30 Wetenschap als basis voor optimisme
Welkomstwoord door prof. Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research
“A greener cleaner world: reasons for environmental optimism” door Matt Ridley, schrijver en lid van het Britse House of Lords
Beschouwing door drie jonge WUR-wetenschappers
UFW Press Award
Officiële opening van het academische jaar door prof. Arthur Mol, rector magnificus van Wageningen University
17:15 Receptie

Je bent welkom om aan te sluiten bij de Opening van het Academisch Jaar 2017/2018. Meld je aan bij de registratiebalie in het Orion gebouw.