Wageningen University & Research Rankings

Rankings

Voor veel Nederlandse en vooral internationale studenten zijn de rankings van universiteiten van grote invloed op hun studiekeuze. Omdat er veel verschillende rankings zijn is het niet altijd duidelijk hoe belangrijk een ranking is en wat deze meet. We leggen graag uit wat de belangrijkste rankings zijn, wat ze meten én hoe de universiteit bij deze rankings scoort.

Beste universiteit Nederland Keuzegids Universiteiten


#1 Universiteit in Nederland

Keuzegids Universiteiten 2021


De Keuzegids Ranking vergelijkt verschillende Nederlandse universiteiten. Wageningen University & Research is in 2020 voor de 16e keer op rij uitgeroepen tot beste universiteit in Nederland. De beste bachelorstudies zijn Plantenwetenschappen, Biologie en Moleculaire Levenswetenschappen.

Times Higher Education World University Rankings


#53 in de wereld


Times Higher Education World University Rankings 2021

Wageningen University & Research is niet alleen nummer 53 van de wereld, maar ook de beste van Nederland in deze ranking!

De Times Higher Education World University Rankings beoordelen universiteiten van wereldklasse op 13 indicatoren, verdeeld over 5 groepen: lesgeven (30%), onderzoek (30%), citaties (30%), internationaal perspectief (7,5%) en inkomen uit bedrijfsleven (2,5%).

QS world ranking 2022


#123 in de wereld


QS World University Rankings 2022


QS brengt sinds 2004 de World University Rankings uit, waarbij 700 universiteiten worden geĆ«valueerd en waarvan een top 400 wordt gevormd. 

Dit gebeurt op basis van de volgende criteria: academische reputatie, reputatie als werkgever, student:faculteit ratio, citaties per faculteit en de internationale faculteit:student ratios. Wageningen University & Research staat op de 123ste plaats in de ranking.

National Taiwan Ranking


#1 op Agrarisch gebied


National Taiwan Ranking 2021

De National Taiwan Ranking vergelijkt meer dan 300 universiteiten op kwaliteit, impact en productiviteit van onderzoekers om prestaties van wetenschappelijke artikels in kaart te brengen. Volgens NTU is Wageningen de nummer 1 op agrarisch gebied en #160 in de algemene ranglijst.

National Taiwan Ranking Environment Ecology


#3 in Environment & Ecology

National Taiwan Ranking 2021

Volgens de National Taiwan Ranking is Wageningen ook de nummer 3 op het gebied van Environment & Ecology. In de categorie Plant & Animal Sciences staat de universiteit op nummer 1.

QS World University Rankings


#1 in Agricultuur & Bosbouw

QS World University Rankings 2021

In de QS World University Rankings staat Wageningen op de 1e plaats op het gebied van Agricultuur & Bosbouw.

QS world rankings 2021


#5 Omgevings wetenschappen

QS World University Rankings 2021

Ook scoort Wageningen hoog op het gebied van Omgevingswetenschappen. Hier staat de universiteit op de 5e plaats in de wereld.

101-150-shanghai-ranking--web.png


#101-150 in de wereld


Academic Ranking of World Universities 2021

Deze lijst is ook bekend als de Shanghai Ranking. In deze ranking worden uit een selectie van 1200 universiteiten de beste 500 bepaald aan de hand van 6 indicatoren: aantal onderscheiden alumni (10%) en stafleden (20%), veel geciteerde onderzoekers (20%), aantal onderzoeken (20%), publicaties in vooraanstaande tijdschriften (20%) en onderzoekskosten (10%). In deze lijst is Wageningen University & Research een van de beste 150 universiteiten in de wereld.

Shanghai Ranking Agricultural Sciences


#1 Landbouw wetenschappen

Academic Ranking of World Universities 2021

In de Shanghai Ranking op het onderwerp Landbouwwetenschappen staat de universiteit op de eerste plaats.