Training course

Vergroot je mentale veerkracht (NL)

*Nederlandstalige training*

Veel mensen ervaren hun leven als onbevredigend; ze hebben last van angst, somberheid, onzekerheid of vermoeidheid. Je denkt dat je pas verder kunt met je leven als je deze klachten hebt overwonnen. De strijd tegen deze klachten staat dan centraal in het leven en kost veel energie.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

wo 21 juni 2023 09:30

Duur 21, 28 Juni & 5, 12 Juli | 09:30 - 12:30u
Locatie Groot Nergena (gebouwnr 111), Dr. W. Dreeslaan 1. Bennekom
Prijs Gratis

Aanvaard je (psychische) pijn

Deze Nederlandstalige training gaat over het aanvaarden van psychisch leed en het vergroten van je mentale flexibiliteit. Leed is onlosmakelijk verbonden met leven. Wanneer je dit aanvaardt stop je het dagelijks gevecht. Er ontstaat ruimte en energie om nu te doen wat je werkelijk belangrijk vindt. Dan leef je voluit en ervaar je voldoening.

Het doel van de training is niet het verminderen van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.
This training is also offered in English - "Expand your Mental Flexibility".

Over deze training

De training en het boek zijn gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Het boek bevat online audiobestanden met mindfulness-oefeningen.
Uitgangspunt van de ACT (acceptance and commitment therapie) is de visie dat aanvaarding de weg vrijmaakt om met aandacht en vanuit eigen waarden te leven. Het zonder oordeel leren opmerken wat er in je omgaat en het vermogen bewust te zijn, mindfulness genoemd, spelen daarbij een sleutelrol.

Er wordt veel gebruikt gemaakt van metaforen en oefeningen; door het eerst zelf te ervaren ontwikkel je verschillende ACT-vaardigheden. Het leert je een zachtaardige houding aan te nemen t.o.v. alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

Voor wie

WUR-studenten die zich belemmerd voelen om voluit te leven, door bijvoorbeeld:

  • Bepaalde cognities (bijvoorbeeld veel moet-gedachten of oordelende gedachten);
  • Vermijden van- of vechten tegen bepaald emoties;
  • Op zoek zijn naar waardes/kompas/betekenis/existentiële vragen.

Praktische informatie

Groepsgrootte Max. 9 deelnemers
Bijeenkomsten 5 sessies van 3 uur
OPMERKING deze training start alleen op de geplande data bij voldoende aanmeldingen!
Commitment Houd er rekening mee dat deze training volledig commitment vraagt:
* alle sessies daadwerkelijk aanwezig bent, dus 100% aanwezigheid
* naast de bijeenkomsten zelf tijd investeert, ca. 45-60 minuten per dag (lezen hoofdstukken opdrachten maken en mindfulness oefeningen toepassen)
Materiaal het boek Voluit Leven, Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen (zelf aanschaffen en in bezit bij start van de workshop)

Passen de data nu niet, maar heb je interesse in deze training, dan kun je je contactgegevens achterlaten via 'Register here'. Zodra de nieuwe data voor 2023-2024 bekend zijn, sturen we je een e-mail.

Voluit Leven Boek.jpg