Training course

Vergroot je mentale veerkracht (NL)

*Nederlandstalige training*

Wil jij voluit leven? Echt genieten van goede momenten zonder dat torenhoge verwachtingen en een eindeloze lijst van dingen die "moeten" je de moed benemen?

Voel je je nu vaak onzeker en heb je het gevoel dat je leven pas echt begint als je je problemen hebt aangepakt? (je thesis inlevert, (weer) gaat daten of een fijnere kamer vindt?)

Lees verder en ontdek hoe je je mentale veerkracht kunt vergroten.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

wo 13 maart 2024 09:30

Duur 5 x WOENSDAG: 13,27 mrt, 3, 17, 24 april 2024 & 29 mei | 09:30 - 12:30u
Locatie Groot Nergena (gebouwnr 111), Dr. W. Dreeslaan 1. Bennekom
Prijs Gratis

Het is niet altijd rozegeur en maneschijn

Laten we eerlijk zijn, het leven is geen sprookje; soms is het gewoon rot…toch? Het goede nieuws is: zodra je dit accepteert, zullen veel van je dagelijkse worstelingen stoppen. Dit geeft ruimte en energie om je te richten op de echt belangrijke dingen in je leven, wat leidt tot meer voldoening en tevredenheid.

Het doel van deze training is niet om jouw ‘psychologische pijn’ weg te nemen. Wel leer je je mentale flexibiliteit te vergroten waardoor je beter om kunt gaan met tegenslagen.

Over deze training

Het boek “Voluit Leven” staat centraal in de training en we maken gebruik van de Acceptance & Commitment Therapy (ACT).

Uitgangspunt is de visie dat aanvaarding de weg vrijmaakt om met aandacht en vanuit eigen waarden te leven. Een sleutelrol is weggelegd voor mindfulness; het zonder oordeel opmerken wat er in je omgaat en het vermogen bewust te zijn.

We maken gebruik van metaforen en oefeningen; door zelf te ervaren ontwikkel je verschillende ACT-vaardigheden. Het leert je een zachtaardige houding aan te nemen t.o.v. alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

Voor wie

WUR-studenten die zich belemmerd voelen om voluit te leven, door bijvoorbeeld:

  • Bepaalde cognities (bijvoorbeeld veel 'moeten' of oordelende gedachten)
  • Vermijden van - of vechten tegen - emoties
  • Op zoek zijn naar waarden/kompas/betekenis/existentiële vragen.

Praktische informatie

Groepsgrootte Max. 9 deelnemers
Bijeenkomsten 5 sessies van 3 uur + terugkomsessie
OPMERKING deze training start alleen op de geplande data bij voldoende aanmeldingen!
Commitment Houd er rekening mee dat deze training volledig commitment vraagt:
* je bent alle sessies (100%) aanwezig
* je investeert - naast de bijeenkomsten - ca. 45-60 minuten per dag aan zelfstudie. O.a. lezen, opdrachten maken en mindfulness oefeningen toepassen.
Materiaal het boek Voluit Leven, door Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen (zelf aanschaffen en in bezit bij start van de workshop)

Passen de data nu niet, maar heb je interesse in deze training, dan kun je je contactgegevens achterlaten via 'Register here'. Zodra de nieuwe data voor 2023-2024 bekend zijn, sturen we je een e-mail.

Voluit Leven Boek.jpg