Blended

Gastronomie van de toekomst: de wetenschap achter smaak en voeding

Het is lastig om op smaakvolle, voedzame en duurzame wijze voedingsmiddelen te bereiden en te serveren. Dit zal in de toekomst zo blijven. Koks en ontwikkelaars uit verschillende sectoren moeten van elkaar leren en samenwerken om nieuwe ideeën te bedenken. Bij deze cursus leer je over de nieuwste ontwikkelingen in de gastronomische en sociale wetenschap.

Organisator Wageningen Academy
Datum

do 5 september 2024 tot wo 9 oktober 2024

Duur 3 weken online + 2 dagen on-site
Aantal deelnemers 20 - 35
Locatie Grand Hotel Karel V, Utrecht
Prijs € 1.895,00
Prijsomschrijving Dit is inclusief cursusmateriaal, lunch, hapjes en drankjes, diner en overnachting. Prijs zonder overnachting: €1695. Prijs zonder overnachting en zonder diner: €1495.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor product-/menu-/concept-ontwikkelaars. Maar ook voor gastronomische chef-koks en culinaire adviseurs uit de gastronomie, voedingsindustrie, foodservice, horeca en detailhandel. Voel jij je sterk verbonden aan een van deze beroepen? Dan ben je ook welkom.

Leeruitkomsten

Na het voltooien van dit programma kun je:

  • De nieuwste wetenschappelijke kennis over gastronomie toepassen.
  • Verschillende technieken van bereiden en serveren dagelijks gebruiken.
  • Proactief de voedselvragen van de toekomst beantwoorden.

Programma

Voor dit programma werken we samen met docenten en onderzoekers van Wageningen University & Research. Daarnaast nodigen we sprekers uit de industrie, gastronomie en/of foodservice uit. Het programma is onder leiding van cursusleider en bekende wetenschapper Dr. Guido Camps.

Online, vanaf 5 september 2024
Deze blended cursus begint online op 5 september met een programma waar je zelf mee aan de slag gaat, zonder plenaire bijeenkomst. Na de eerste week gaat het online programma van drie weken van start.

We verwachten dat je elke week 4-6 uur aan het programma zal besteden. Daarnaast zorgen voor een aanbod van interessante lezingen, opdrachten en quizzen. Ook geven we je mogelijkheden om informatie uit te wisselen met de deelnemers en vragen te stellen aan alle experts van de cursus.

On-site, 8 en 9 oktober 2024
Het programma wordt afgesloten met een on-site training, bij het unieke Grand Hotel Karel V in Utrecht. Het programma bestaat uit een mix van korte lezingen, discussies en opdrachten. Ook valt er natuurlijk iets te proeven. Extra bonus is het verblijf van twee dagen in het Grand Hotel Karel V. Een geweldig hotel dat de zintuigen op meerdere vlakken stimuleert en volledig past bij het cursusthema.

Certificaat

Na het bijwonen van deze cursus wordt een certificaat afgegeven.

Gecoƶrdineerd door

Inschrijven

Meld je nu aan voor deze cursus.