Bachelor's Food Technology

Wil jij werken aan nieuwe, innovatieve producten voor de grootste bedrijfssector in de wereld? Dan is de Bachelor Food Technology iets voor jou. De wensen van de consument en nieuwe inzichten in gezondheid, voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid maken onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten enorm belangrijk. Daarnaast wil een bedrijf ook graag een goede omzet en marktpositie houden.

In de studie Food Technology leer jij hoe je nieuwe levensmiddelen kunt ontwikkelen en bestaande producten kunt verbeteren om deze doelen te realiseren. Je leert alles over de ingrediënten en over aspecten als verpakking, logistiek en voedselveiligheid.

Bachelor Levensmiddelentechnologie

Waarom deze studie?

  • Toegepaste vakken: Duik in de wereld van scheikunde, natuurkunde en biologie om levensmiddelen te ontwikkelen.
  • Kwaliteitsmanagement: Je ontwikkelt nieuwe methodes om de markt te verzekeren van goede producten.
  • Uitstekend carrièreperspectief: In binnen- en buitenland zijn er veel bedrijven die jou een aantrekkelijke baan kunnen bieden.

Studieprogramma van Food Technology

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Hoe verder je komt in de opleiding, hoe meer je je eigen accent kunt geven aan het programma en hoe meer je de diepte in gaat. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Je bent direct toelaatbaar voor de bachelor Food Technology met de VWO-profielen Natuur & Techniek (N&T) en Natuur & Gezondheid (N&G). Heb je een ander profiel of vooropleiding? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving voor de mogelijkheden en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

De opleiding kan heel actueel zijn in de media. Die discussies maken het voor mij interessant om er mee bezig te zijn.
Student Food Technology - Kamilla Neplenbroek

Na je studie

De meeste studenten gaan na hun bachelor Food Technology door met een master. Afgestudeerden van de opleiding Food Technology vinden doorgaans een baan in een van de levensmiddelenindustrieën, bij de overheid, aan universiteiten of in instituten. Ongeveer 10% van de afgestudeerden gaat promoveren. Lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Food Technology.

Aansluitende masters

Veel studenten vervolgen hun studie met een master Food Technology, waarvoor je direct toelaatbaar bent. Je kunt kiezen uit 8 specialisaties, dus er zit altijd een optie bij die aansluit bij jouw interesses. Binnen de WUR zijn er meer masteropleidingen waar je direct toegang toe hebt op basis van je bachelor Food Technology, zoals MSc Food Safety en MSc Food Quality Management. Naast deze opleidingen zijn er ook mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.