Bachelor's Food Technology

Wat denk je van een pizza met een groene bodem? Of wist je dat er ook rode bananen bestaan? En wat is nou het nut van die plastic verpakking om komkommers? Proef aan deze en meer voedselinnovaties met de Engelse bacheloropleiding Food Technology.

Bachelor Levensmiddelentechnologie

Waarom deze studie?

  • WUR staat met deze opleiding wereldwijd enorm goed bekend; ”hét pretpark op gebied van voedseltechnologie staat in Wageningen” wordt wel eens gezegd.
  • De voedselindustrie ontwikkelt zo hard dat zowel in Nederland als in het buitenland veel aantrekkelijke banen te vinden zijn.
  • Met technische vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie leer je diepgaand over voedsel; iets wat enorm belangrijk is in de duurzame én innovatie uitdagingen waar de voedselindustrie voor staat.

Wat studeer je bij Food Technology?

Tijdensde opleiding Food Technology leer je alles over voedsel. Van gezondheid tot kwaliteit, van voedselveiligheid tot duurzaamheid. Je doet onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe producten en leert hoe je bestaande producten kunt verbeteren. Je leert vanuit scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie nieuw, veilig en kwalitatief voedsel te ontwikkelen. Met economie en logistiek leer je alles over marktpositie, verpakkingen en vervoer van voedsel. Vervolgens pas je al die kennis praktisch toe om duurzame innovaties door te voeren in de wereld van voedsel.

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Je bent direct toelaatbaar voor de bachelor Food Technology met de VWO-profielen Natuur & Techniek (N&T) en Natuur & Gezondheid (N&G). Heb je een ander profiel of vooropleiding? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving voor de mogelijkheden en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

De opleiding kan heel actueel zijn in de media. Die discussies maken het voor mij interessant om er mee bezig te zijn.
Student Food Technology - Kamilla Neplenbroek

Na je studie

De meeste studenten gaan na hun bachelor Food Technology door met een master. Afgestudeerden van de opleiding Food Technology vinden doorgaans een baan in een van de levensmiddelenindustrieën, bij de overheid, aan universiteiten of in instituten. Ongeveer 10% van de afgestudeerden gaat promoveren. Lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Food Technology.

Aansluitende masters

Veel studenten vervolgen hun studie met een master Food Technology, waarvoor je
direct toelaatbaar bent. Je kunt kiezen uit 8 specialisaties, dus er zit altijd een optie bij die aansluit bij jouw interesses. Binnen de WUR zijn er meer masteropleidingen waar je direct toegang toe hebt op basis van je bachelor Food Technology, zoals MSc Food Safety en MSc Food Quality Management. Naast deze opleidingen zijn er ook mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.