Nieuws

Boeren en particulieren maken kans op nieuwe ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’

article_published_on_label
31 januari 2020

Het stimuleren van samenwerkingen tussen boeren en particulieren om de biodiversiteit in hun regio te versterken, dat is het doel van de Samen voor Biodiversiteitsprijs. Deze stimuleringsprijs van 25.000 euro wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Inschrijven kan tot 9 februari 2020.

Op verschillende plekken in Nederland werken boeren en particulieren al samen aan het herstellen van biodiversiteit in hun omgeving. Bijvoorbeeld om bloemenranden langs akkers te realiseren, het gezamenlijk investeren in duurzame voedselproductie middels voedselbossen, en boeren die, met behulp van natuurliefhebbers, houtwallen terugbrengen en samen onderhouden. De Samen voor Biodiversiteitsprijs ondersteunt dergelijke initiatieven.

Stimuleringsprijs

"Deze stimuleringsprijs, die mogelijk wordt gemaakt door het Wereld Natuur Fonds, ondersteunt particulieren en boeren die samen aan de slag willen om biodiversiteit op het boerenland te helpen herstellen", aldus voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel en juryvoorzitter Louise Vet: “We kijken uit naar alle inspirerende ideeën en we hopen met dit initiatief nog veel meer mensen te motiveren om samen aan de slag te gaan. Want iedere bijdrage aan natuurherstel in Nederland telt!”

Inschrijven tot 9 februari

De twee meest aansprekende ideeën krijgen ieder een budget van €25.000 om hun project uit te voeren en winnen de Samen voor Biodiversiteitsprijs. Inzendingen voor deelname kunnen tot 9 februari 2020 worden ingediend, via het deelnameformulier. Op 5 maart 2020 worden de twee winnende ideeën bekend gemaakt.   

Over het Deltaplan Biodiversiteitsherstel

De aangesloten partijen bij het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, waaronder Wageningen University & Research, zetten zich in voor natuurherstel in Nederland. Deelnemende landbouwvertegenwoordigers, kennisinstellingen, bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en een bank werken samen aan een rijkere natuur. Kijk voor meer informatie op www.samenvoorbiodiversiteit.nl.