Biodiversiteit

Biodiversiteit

Alles wat we eten is direct of indirect afkomstig van wilde of gedomesticeerde biodiversiteit. Het overgrote deel van onze bouwmaterialen, medicijnen en industriële grondstoffen is van biologische oorsprong. Veel vormen van toerisme draaien om het thema natuur. Biodiversiteit vertegenwoordigt een enorme economische waarde. Minimaal 40% van de wereldeconomie en 80% van de behoeften van de armsten van de wereld is afhankelijk van biologische hulpbronnen.

Samenwerken aan biodiversiteit en leefomgeving

Biodiversiteit maakt medische ontdekkingen en economische ontwikkeling mogelijk en helpt bij de adaptatie aan bijvoorbeeld klimaatverandering - maar we zijn onze biodiversiteit in een alarmerend tempo aan het verliezen.

In ons onderzoek gaan wij ervan uit dat de natuur geen grondstof is die mag worden uitgeput, maar een partner die het leven en de ondersteuning van het leven regelt. Langs die weg kunnen we werken aan innovaties om herstel en beheer van biodiversiteit mogelijk te maken, om te komen tot robuuste ecosystemen die weerstand bieden aan klimaatverandering en vervuiling en die ook in de toekomst essentiële diensten en goederen leveren.

Wageningen Environmental Research zoekt samen met opdrachtgevers en partners naar oplossingen om biodiversiteit te behouden en stimuleren. Wij zijn kennispartner voor financiers, beleidsmakers, wet- en regelgevers, ondersteuners, gebruikers, filantropen en beheerders van overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Lees verder