Alumniverhaal

Alumna Fenna Arnoldussen – Project Consultant bij Balance

Ik merkte ook dat ik door mijn achtergrond interessant ben voor opdrachtgevers.

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

Op dit moment ben ik werkzaam als Project Consultant bij Balance. Dit is een projectmanagement bureau met veel verschillende (overheids-)klanten zoals waterschappen, gemeentes, provincies, maar ook klanten als Schiphol en ProRail. Als Project Consultant krijg ik de kans om bij verschillende werkgevers een kijkje in de keuken te nemen. Zo was ik een halfjaar aan de slag als project assistent bij de gemeente Amsterdam.

Hoe helpt je studie je in je werk?

Op dit moment werk ik als Maintenance Engineer bij de onderhoudsafdeling van het waterschap in Delft. Het zijn uiteenlopende functies, maar de kernkwaliteiten komen overeen. Veel hiervan leerde ik tijdens mijn masterstudie in Wageningen. Zo ben ik in mijn werk veel bezig met het stroomlijnen van processen en afstemmen tussen verschillende partijen. Hoe ga je om met verschillende belangen? Of hoe breng je een verandering teweeg in een organisatie? Dit soort vragen, waarover je veel leert tijdens de studie in Wageningen, is heel relevant in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik vind het waardevol dat ik naast mijn communicatie kennis ook gespecialiseerd ben in een life science domein. Dankzij mijn life science kennis deel, merk ik, dat ik snel kan schakelen met de specialisten bij het waterschap. Uiteraard weet ik lang niet alles van de technische kant, maar dat hoeft ook niet. Het is aan mij om de vertaalslag te maken van de techniek naar bijvoorbeeld een onderhoudsplan. Ik merkte ook dat ik door mijn achtergrond interessant ben voor opdrachtgevers. Ze zien je niet als de standaard communicatiemedewerker. Juist door die inhoudelijke kennis had ik een streepje voor in mijn sollicitatiegesprekken.

Wat maakte Wageningen voor jou zo leuk?

Verder genoot ik ook enorm van mijn studietijd in Wageningen. Zo deed ik een bestuursjaar bij de studievereniging Ipso Facto. Leuk en leerzaam! Ik maakte hier vrienden waar ik nog steeds mee op vakantie ga. Studeren en op jezelf wonen is een leuke en spannende tijd, laat het vooral over je heen komen en geniet ervan. Voordat je het weet is het voorbij!

Terug naar Na je studie