Vergelijk Gezondheid en Maatschappij met andere opleidingen

De bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij aan Wageningen University & Research onderscheidt zich van vergelijkbare opleidingen in Nederland door haar integrale aanpak van gezondheidsbevordering. Je kijkt naar het fysieke, sociale en geestelijke welzijn van de mens. Gezondheidsvraagstukken los je op in een maatschappelijke context. Daarin spelen sociaal, economische en politieke factoren een belangrijke rol. Kortom: de wisselwerking tussen gezondheid, levensstijl en de sociale en fysieke omgeving van de mens maakt de bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij uniek. De belangrijkste peilers van deze studie zijn dan ook: sociologie, communicatiewetenschappen en sociale psychologie.

Tijdens je studie krijg je snel te maken met andere disciplines en studenten. Dat zorgt voor een verbreding van je studie en uiteindelijk verdieping. Ook ben je veel bezig met zowel individuele als groepsopdrachten. Dat geeft een praktisch karakter aan je studie. In je derde studiejaar krijg je een half jaar vrijekeuzeruimte die je kunt invullen met een minor op een heel ander terrein. Zo kun je een eigen draai geven aan de studie.

Vergelijk met andere opleidingen in Wageningen

BSc Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

Verdiep je in de wereld van producenten en consumenten. Of het nu gaat om een zak chips of een Ipad, er komen strategische en tactische beslissingen kijken bij succesvolle innovaties. Wat wil de consument? In deze studie neem je de uitdaging aan om beide groepen bij elkaar te brengen in het traject van businessplan tot eindproduct.

BSc Internationale Ontwikkelingsstudies

Werk aan actuele ontwikkelingsvraagstukken zoals armoedebestrijding, vluchtelingenstromen en voedselzekerheid. Je houdt je bezig met veranderingen in levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden en Europa.

BSc Communicatie en Life Sciences

Sla een brug tussen wetenschap en samenleving en begeleid onderhandelingen over ruimtegebruik, natuur, milieu, water en gezondheid. Je leert over effectieve communicatiestrategie√ęn, media en voorwaarden om effectieve boodschappen te ontwikkelen.

BSc Economie en Beleid

Combineer economische kennis met beleid en toegepaste natuurwetenschappen. Je richt je op uitdagende thema’s als energie, internationale handel, klimaatverandering en de groene ruimte.

BSc Voeding en Gezondheid

In het vakgebied Voeding en Gezondheid staat de gezonde mens centraal. Alle aspecten van de voeding van de mens, van voedingsgewoonten tot het DNA niveau komen terug in de opleiding.

Vergelijk met opleidingen bij andere instellingen

De opleiding Gezondheidswetenschappen heeft de meeste raakvlakken met de bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij aan Wageningen University & Research. De studie Gezondheidswetenschappen kun je volgen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), Universiteit Twente en Maastricht University. Het grote verschil met deze opleidingen is dat de bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij een sociaal wetenschappelijke opleiding is zonder biologie. Je hebt dan ook geen biologie nodig in je vooropleiding. Daarbij is de Wageningse opleiding kleinschalig, persoonlijk en internationaal.