Bachelor's Marine Sciences

Wat vind jij van het Ocean Cleanup Project? Wat denk jij bij een windmolenpark op zee? Volg je op social media ook alle accounts die maar iets met oceanen te maken hebben? Duik dan de diepte in met de bacheloropleiding Marine Sciences.

Bachelor Marine Sciences

Waarom deze studie?

  • Marine Sciences is een nieuwe opleiding die uniek is in Nederland. Er bestaat geen andere wetenschappelijke bachelor op dit gebied. De opleiding start in september 2023.
  • Omdat je vanuit natuur, voedsel en maatschappij over de zee leert, heb je straks genoeg ervaring om samen te werken met allerlei belangrijke partijen.
  • Innovatieve, duurzame oplossingen voor (het gebruik van) de zee zijn hard nodig. Het werkveld wacht op professionals zoals jij.
De duurzame blauwe economie zal de komende jaren een enorme vlucht nemen. Er is grote behoefte aan academici die het gehele systeem kunnen overzien en over de grenzen van disciplines heen kunnen denken.
Arie Mol, Senior uitvoeringsexpert Duurzame blauwe economie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Wat studeer je bij Marine Sciences?

Zee├źn worden steeds meer en anders gebruikt. Voor voedselvoorziening, delfstofwinning, transport, windenergie en toerisme. Ook hebben opwarming van het zeewater, overbevissing, vervuiling en een stijgende zeespiegel grote invloed. Op ecologische processen en sociale systemen van mensen die bij en van de zee leven.

Bij de Engelstalige bachelor Marine Sciences leer je de marine systemen beter te begrijpen. Je wordt niet alleen ecologisch opgeleid maar leert ook veel over de zee als voedingsbron en het belang van de zee voor de maatschappij. Je bestudeert bijvoorbeeld de oorzaken en gevolgen van oceaanvervuiling of hoe de zee aan duurzame voedselvoorziening kan bijdragen.

In het overzicht van het Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Houd deze pagina in de gaten en lees binnenkort meer over inspirerende verhalen van onze studenten.

Na je Studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Marine Sciences.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.