Master Animal Sciences

Wil jij een bijdrage leveren aan duurzame en verantwoordelijke dierhouderijsystemen overal ter wereld? Dan is de master Animal Sciences jouw studie! De mens-dier relatie is essentieël in deze opleiding. Thema's als diervoeding, diergezondheid, dierenwelzijn, management niveau's, genetische diversiteit en socio-economische factoren worden allen besproken tijdens het programma. Zodat jij als afgestudeerde duurzame ontwikkelingen en managementsystemen voor vee, gezelschapsdieren en dierentuindieren kan ontwikkelen en innoveren.

Waarom deze studie?

  • Veel aandacht voor kennisontwikkeling ten behoeve van de duurzame dierhouderij.
  • Unieke opleiding voor Nederland met veel keuzemogelijkheden.
  • Internationale oriëntatie met de optie om in het buitenland onderzoek te doen of te studeren.

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

De tweejarige, Engelstalige MSc Animal Sciences biedt een multidisciplinair en individueel studieprogramma. In het eerste jaar volg je voornamelijk vakken. Dit zijn vakken gericht op het ontwikkelen van (academische) vaardigheden, verdiepende vakken gericht op de gekozen specialisatie, vrije keuze vakken en - indien nodig - vakken waarmee je je basiskennis ophaalt. Welke vakken dit precies zijn hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en interesse.

In het tweede jaar doe je een afstudeeronderzoek in je specialisatie. Daarnaast kun je, afhankelijk van je vooropleiding kiezen voor een stage bij een bedrijf in een bepaalde specialisatie, of voor een professionele oriëntatie buiten het terrein van dierwetenschappen. Je kunt daarnaast je onderzoek en stage in het buitenland doen, maar ook voor het volgen van onderwijs zijn er mogelijkheden in het buitenland. In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

Specialsaties

Welke specialisatie van Animal Sciences je ook kiest, je gaat aan de slag met vraagstukken rond duurzame dierhouderij, diergezondheid en dierenwelzijn. Wil je weten hoe je een ziekte-uitbraak in een bepaalde populatie dieren kunt voorkomen? Of hoe je dierenwelzijn en diergezondheid kunt handhaven en verbeteren? Ben je geïnteresseerd in het bestuderen van individuele dieren of de gehele dierhouderijsystemen? Vind je het fascinerend hoe diervoeding de groei en gezondheid beïnvloedt? Of wil je meer weten over de interactie tussen genen en de omgeving?

Op welke vraag wil jij het antwoord weten? Jouw interesse is leidend in het kiezen van je specialisatie. De specialisaties die hierbij horen zie je hier onder maar je kunt hier ook alle Specialisaties bekijken.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Interesse om aan deze opleiding deel te nemen? Lees meer over de specifieke toelatingseisen op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

De beste manier om onze opleiding te leren kennen is via onze studenten. Lees de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Als stagiair had ik het voordeel om vaardigheden en kennis op te doen met betrekking tot het uitvoeren van onderzoek.

Na je studie

Afgestudeerde Animal Sciences studenten vinden veelal functies als onderzoeker, adviseur of als zelfstandig ondernemer. Vaak groeien mensen door naar managementfuncties. Zo kun je in binnen- en buitenland terechtkomen als bijvoorbeeld diervoederspecialist voor varkens bij een diervoederfabrikant, als accountmanager agribusiness bij een bank, als adviseur op het gebied van diergezondheid bij een farmaceutisch bedrijf, als beleidsmedewerker bij een ministerie, als onderzoeker aan een universiteit of als geneticus bij een fokkerijbedrijf.

Lees waar afgestudeerden MSc Animal Sciences zijn terecht gekomen op de pagina Na de opleiding.