Master Communication, Health and Life Sciences

In de Engelstalige master Communication, Health and Life Sciences Wageningen University & Research leer je wat de rol van communicatie is in de aanpak van maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid of life sciences. Bij life sciences kun je bijvoorbeeld denken aan natuur, milieu, water, voeding, klimaat, duurzaamheid.

Master Communication, Health and Life Sciences

Waarom deze studie?

  • Focus op levenswetenschappen (bijvoorbeeld natuur, milieu, water, voeding, biotechnologie, voedselproductie) of gezondheid en daarin de interactie met complexe maatschappelijke vraagstukken
  • Bruggen slaan tussen de wetenschap, experts, professionals en de samenleving

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

Bij inschrijving voor de master maak je direct een keuze voor één van de specialisaties. De master start met verplichte vakken die door beide specialisaties worden gevolgd. Daarnaast zijn er ook verplichte vakken per specialisatie. Na de verplichte vakken, kun je kiezen uit keuze vakken en life science vakken. Alle informatie over het Studieprogramma kun je vinden op de Engelse pagina. Of Vergelijk de opleiding met verwante opleidingen.

Specialisaties

De opleiding Communication, Health and Life Sciences telt twee specialisaties. Binnen deze specialisaties kun je je studieprogramma op maat samenstellen.

Communication and Innovation
Health and Society

Communication and Innovation

In de specialisatie Communication and Innovation leer je communicatiewetenschappen te integreren in oplossingen en innovaties binnen de levenswetenschappen, zoals natuur, milieu, water, voeding en gezondheid, biotechnologie en voedselproductie.

Health and Society

In de specialisatie Health and Society onderzoek je de sociale aspecten en de gedragsaspecten van gezondheid en gezondheidsbevordering. Ook kun je andere factoren bestuderen die de gezondheid beïnvloeden, bijvoorbeeld de organisatie van ons voedselsysteem of de interactie tussen individuen en hun fysieke omgeving.

Toelating en Inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Communication, Health and Life Sciences moet je voldoen aan een aantal toelatingseisen, zoals een relevant BSc-diploma met een Grade Point Average (GPA) van tenminste 70 procent en een bepaalde minimum score op de Engelse test. In je bacheloropleiding moet je specifieke kennis over communicatie hebben opgedaan en algemene kennis over sociale wetenschappen. Daarnaast is het een pre als je basiskennis hebt over een domein uit de levenswetenschappen.

Een Pre-master’s programme voorafgaand aan de masteropleiding maakt het in sommige gevallen mogelijk om eventuele kennishiaten bij te spijkeren. De toelatingscommissie bekijkt elke aanmelding. Wanneer je niet zeker weet of je toelaatbaar bent, kun je contact opnemen met de studieadviseur.  

Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen en de inschrijfprocedure vind je op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

Je wordt opgeleid om in het brede werkveld in diverse functies aan de slag te kunnen gaan. Veel afgestudeerden werken ‒ in Nederland of in het buitenland ‒ voor communicatieadviesbureaus, overheidsinstellingen, ziekenhuizen, ontwikkelingsbureaus, media en kennisbanken.

Op de pagina Na de opleiding vertellen alumni over hun werk.