Master Data Science for Food and Health

Data zijn overal: sensoren en apps meten het gedrag van mensen en produceren héél veel data. Het gebruik van data science kan nieuwe inzichten geven op het gebied van gezondheid, voeding, leefstijl en consumentengedrag. Tijdens deze masteropleiding leer je data science technieken te integreren met deze domeinen om zo complexe vraagstukken te kunnen beantwoorden.

Waarom deze opleiding?

  • Interdisciplinaire opleiding die data science technieken integreert met domeinspecifieke kennis
  • Leer ruwe data uit diverse bronnen te vertalen naar begrijpelijke en bruikbare kennis
  • Maak je eigen leertraject op basis van jouw interesses

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

De master Data Science for Food and Health leidt ‘bruggenbouwers’ op die gespecialiseerd zijn in het toepassen van statistische en analytische technieken op domeinen als voeding en gezondheid, consumptiewetenschappen en levensmiddelentechnologie.

In deze master kan je een aantal ‘tracks’ volgen. Ga voor meer informatie over deze tracks en de vakken naar de Engelstalige pagina.

Toelating en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Data Science for Food and Health moet je voldoen aan de algemene toelatingseisen van Wageningen University & Research. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen vind je op de pagina Toelating & inschrijving.

Na je studie

Ben je benieuwd naar de baanmogelijkheden en de verhalen van alumni? Lees dan meer op de Engelstalige pagina Future Career.