Master Food Quality Management

De master Food Quality Management integreert technologie en management in de agrifoodketen tot een uniek studieprogramma. De tweejarige opleiding geeft je de mogelijkheid om kwaliteitsvraagstukken in de levensmiddelentechnologie zowel vanuit de life sciences als vanuit de bedrijfskundige kant te benaderen. Op die manier kun je op een hoog niveau aan de slag met problemen rond voedselkwaliteit, kwaliteitsmanagement, kwaliteitsbeleid, verbetering van voedselkwaliteit, kwaliteitsanalyse en bedrijfsstrategieën. Daarbij komt de hele productieketen aan bod, vanaf de teelt en veehouderij tot en met de consument. Je wordt opgeleid tot een expert op het gebied van voedselkwaliteit én menselijk gedrag.

Waarom deze opleiding?

  • Unieke mix van management en technologie.
  • Een kans om expert te worden op de gebieden voedselkwaliteit, kwaliteitsmanagement, kwaliteitsanalyse en bedrijfsstrategieën.
  • De enige master op dit gebied in Nederland.

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

In de Engelstalige opleiding Food Quality Management bestudeer je kwaliteitsproblemen op een interactieve manier, zowel vanuit technologisch perspectief als managementperspectief. Het gebruik van dit zogeheten Techno-Managerial (TM) model is uniek voor de master Food Quality Management. Alle informatie over dit programma kun je vinden op de pagina Studieprogramma. Twijfel je tussen programma's? Vegelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

Specialisaties

Binnen de masteropleiding kun je op basis van je vooropleiding en interesse een van de volgende Specialisaties kiezen.

Voor meer informatie over deze specialisaties, ga naar het Studiehandboek.

Toelating en inschrijving

Benieuwd of je Food Quality Management kan gaan doen? Uitgebreide informatie over
alle toelatingseisen en de inschrijfprocedure vind je op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

De beste manier om een plek te leren kennen is door de mensen te leren kennen. Wil je meer weten over deze master? Lees dan de ervaring van studenten!

Na je studie

Met een masterdiploma Food Quality Management kun je bijvoorbeeld terecht in de
levensmiddelenindustrie, het onderzoek of bij de overheid. Hier kun je als voedselkwaliteits- (en veiligheids-) manager, onderzoeker of consultant aan de slag. Op de pagina Na de opleiding vertellen alumni over hun werk.