FAQ

FAQ Wageningen in'to Languages

1. Ik heb mijn registratie voltooid. Waar vind ik mijn rooster?

Je rooster tref je op je persoonlijke pagina. Ben je al cursist bij Wageningen in'to Languages en heb je al een account, dan kun je hier inloggen met je gegevens.
Je e-mailadres is je gebruikersnaam. Ben je nog géén cursist bij ons, dan kun je via deze pagina een In'to account aanmaken. Je hebt een account nodig om je in te kunnen inschrijven voor een cursus.

2. Hoe voltooi ik mijn registratie?

A. Vóór inschrijving kan er sprake zijn van toelatingseisen in de vorm van een Oxford Placement test en/of schrijfopdracht. Bekijk de toelatingseisen per cursus op onze website.

B. Selecteer de betreffende cursus waarvoor je je wilt inschrijven en klik op registeren.

C. Je hebt een account nodig om je in te kunnen schrijven. Ben je al cursist bij Wageningen in'to Languages en heb je al een account? Selecteer dan de betreffende cursus, open het registratieformulier en log in met je gegevens. Je e-mailadres is je gebruikersnaam. Ben je nog geen cursist bij ons? Dan kun je via het registratieformulier een In'to-account aanmaken.

D. Je ontvangt bij aanvang van de cursus een factuur.

E. Je ontvangt ongeveer 10 dagen voor aanvang van de cursus de officiële bevestiging. De cursus gaat van start als er voldoende deelnemers zijn.

3. De taal die ik wil leren wordt niet bij jullie op de website aangeboden of ik zie geen passend leertraject. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Desgewenst stellen we een programma op maat voor je samen. Deze maatwerktrajecten worden aangeboden voor individuele cursisten, maar bijvoorbeeld ook in groepsverband. Voorafgaand aan elke maatwerktraining brengen we het startniveau, de leerdoelen en de wensen in kaart tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan stellen we een offerte voor je op. Onze vestiging in Nijmegen biedt ook een breed scala aan taalcursussen aan.

4. Wat is het verschil tussen Social Dutch en Basic Dutch?

De doelgroep voor deze cursussen verschilt. Social Dutch wordt aangeboden voor studenten van de WUR. Basic Dutch is bedoeld voor internationale werknemers en promovendi van Wageningen University & Research. Externe deelnemers zijn ook welkom.

5. Er staan nog geen startdata op de website. Kan ik op de hoogte gehouden worden over nieuwe startdata?

Ja! Het kan zijn dat het nog niet mogelijk is om je in te schrijven voor een eerstvolgende cursusperiode. Wij houden je uiteraard graag op de hoogte wanneer inschrijving wel mogelijk is. Geef dan via dit formulier aan dat je interesse hebt in een van onze cursussen.

6. Ik zie mijn cursusinformatie niet op Brightspace staan.

De cursus is enkele dagen voor de start zichtbaar in Brightspace.

Inloggen in Brightspace kan via deze link.

Log in met je WUR-email of guestaccount.

Lukt het niet om in te loggen? Neem dan contact op met het Wageningen in’to Languages Service Centre.

7. Ik heb problemen met inloggen op mijn persoonlijke pagina.

8. Wanneer is een intakegesprek voorafgaand aan de inschrijving verplicht?

Bij onze cursussen Spaans en Frans is een (telefonische) intake verplicht wanneer je vanaf niveau 2 wilt instromen. Heb je nog geen kennis van deze talen, dan kun je je zonder intake inschrijven voor het beginnersniveau 1. Als je wilt instromen in Social Dutch 2*,3 of 4, Basic Dutch 2*, Intermediate Dutch 1, 2, Advanced Dutch 1, 2 of 3, dan is een intake verplicht. Heb je nog geen kennis van deze taal, dan kun je je wederom zonder intake inschrijven voor het beginnersniveau.

Neem contact op met ons Service Centre (into@wur.nl / 0317-482552) om een afspraak voor de intake te maken.

* Indien Duits je moedertaal is, dan bieden we je de mogelijkheid om te starten met Social Dutch 2 of Basic Dutch 2, onder de voorwaarde dat je van tevoren zelf hoofdstuk 1 t/m 5 van het cursusboek bestudeert.

9. Ik heb na mijn inschrijving nog geen officiële bevestiging met cursusinformatie ontvangen.

Je ontvangt ongeveer 10 dagen voor aanvang van de cursus de officiële bevestiging van ons. De cursus gaat van start als er voldoende deelnemers zijn. Mocht je nog niet aan de toelatingseisen voldoen nadat je je hebt ingeschreven, dan nemen wij contact met je op.

10. Hoe bepalen jullie mijn huidige taalniveau?

Het taalniveau wordt op verschillende wijzen per taal vastgesteld. Indien je enige ervaring hebt met een taal, kan een intakegesprek of een test worden ingezet om het taalniveau te bepalen. In de regel wordt voor onze Nederlandse cursussen een intakegesprek gepland en soms aanvullend een toets. Voor onze vreemde talen zoals Frans en Spaans, wordt een telefonische intake gedaan. Voor onze Engelse cursussen is een Oxford Placement test vereist en/of een schrijfopdracht. Bekijk de toelatingseisen op de informatiepagina van de specifieke taal altijd goed.

11. Moet ik mij voorbereiden voor de Oxford Placement Test?

Bij de Oxford Placement Test is er sprake van een nulmeting. De test geeft een indicatie van je huidige taalniveau Engels. Je hoeft je niet voor te bereiden op de test. Vind je het prettig om je enigszins voor te bereiden voor deze test dan kun je je verdiepen in de Engelse taal door bijvoorbeeld een Engelstalige film te kijken, een Engelstalig boek te lezen, radio te luisteren of online een (gratis) taaltest te doen.

12. Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het gratis volgen van de cursussen Social Dutch 1 en 2?

De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor master- en bachelor studenten van Wageningen University & Research. De cursus is gratis voor studenten die 80% van de lessen (12 van de 15) aanwezig zijn geweest. Wanneer hieraan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur van € 90,-.

Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

13. Ik wil een niveau hoger doorstromen. Wat zijn hier de voorwaarden voor?

Nadat je een cursus succesvol hebt afgerond, kan je doorstromen naar een volgend niveau. Wordt de betreffende cursus afgesloten met een examen, dan moet dit examen behaald zijn. Voor cursussen die niet worden afgesloten met een examen, is de participatieplicht van toepassing.

Bekijk altijd de toelatingseisen op onze website. Weet je niet zeker of je aan de toelatingseisen voldoet, neem dan contact op met het Service Centre.

14. Ik wil mijn cursus annuleren. Is dat mogelijk?

Een annulering van een cursus dient schriftelijk ingediend te worden via into@wur.nl.

Bij annulering zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

15. Hebben jullie meerdere vestigingen?

In’to Languages heeft een vestiging in Wageningen en een vestiging in Nijmegen.

16. Ik ben geen student. Mag ik mijzelf inschrijven voor een studentencursus?

In principe mag iedereen zich inschrijven voor een studentencursus. Deze cursussen zijn echter wel ingericht ter aanvulling op het bachelor- en masterprogramma. Bespreek daarom altijd je leerdoelen met In’to Languages, zodat we je kunnen adviseren over de juiste cursus. Voor niet-studenten wordt een ander tarief gehanteerd.

Let op: Social Dutch 1, 2, 3 en 4 betreffen een uitzondering. Deze cursussen zijn in overleg met Wageningen Universiteit alleen toegankelijk gesteld voor studenten.

17. Worden er cursussen aangeboden voor medewerkers van de WUR?

Wij verzorgen een uitgebreid aanbod aan cursussen Engels voor medewerkers. Je leert geheel volgens jouw eigen wensen het Engels dat past binnen jouw beroepspraktijk.

Verder bieden wij de cursus Frans, Spaans en Nederlands aan.

18. Zijn jullie cursussen ook toegankelijk voor externen?

Externen kunnen zich aanmelden voor een groot deel van onze cursussen. Bekijk ons aanbod hier.

19. Het lukt mij niet om in te schrijven. Hoe nu verder?

Heb je al een account bij Wageningen in’to Languages? Een account is namelijk vereist om je in te kunnen schrijven voor een cursus. Maak een account aan via deze link. Dat kan met elk emailadres, dus ook als je geen WUR-emailadres hebt.

Het kan zijn dat je browsergeheugen onze website blokkeert. Mogelijk is het nodig om je cookies en cachegeheugen te verwijderen.

Lukt het na de bovenstaande stappen niet om in te loggen? Neem dan contact op met het Service Centre.

20. Hoe plannen jullie onze lessen?

In onze planning houden we rekening met verplicht lesvrije weken zoals examenweken, herexamenweken, studieweken en vakanties. Er zijn echter periodes waarin er regulier onderwijs wordt gegeven én examens ingepland kunnen worden. We houden dus zoveel mogelijk rekening met het rooster van studenten, maar kunnen niet altijd garanderen dat de lessen in een tentamenvrije periode gepland zijn.

Onze lesroosters worden ruim van tevoren gepubliceerd op onze website. Het is je eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of het desbetreffende rooster passend is bij jouw studie- en werkverplichtingen.

21. Wanneer wordt er gekozen voor een verkorte cursusopzet?

Wageningen in’to Languages hanteert bij veel cursussen een minimum aantal deelnemers. In de praktijk zien we dat dit niet altijd haalbaar is. Om de cursisten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, bieden wij (indien mogelijk) met een kleinere groep deelnemers een cursus in verkorte vorm aan. Met een kleine groep deelnemers is er sprake van meer persoonlijke aandacht tijdens de les en is er minder tijd nodig om een bepaalde hoeveelheid aan materiaal te behandelen.  

De cursusprijs blijft bij deze opzet hetzelfde. Het behaalde resultaat aan het eind van de cursus verandert namelijk niet. Daarnaast kunnen we op deze wijze kostendekkend werken.

Wanneer wij een andere opzet overwegen, dan vragen wij altijd vooraf of je akkoord gaat. Je kunt erop vertrouwen dat wij cursussen niet inkorten als dit inhoudelijk onverantwoord is. In deze gevallen annuleren wij de cursus.