Summer in the City nlt voorkant

Summer in the City

Combineer de Summer in the City Nlt lesmodule met een workshop Stad van de toekomst en bezoek de Wageningse campus.

Op een warme zomerdag ga je naar een meer of de zee om verkoeling op te zoeken. Aan het eind van de middag begint het een beetje te waaien. Met de wind in de rug fiets je terug naar de stad, daar is het een stuk warmer. Ondanks het feit dat heel Nederland een zeeklimaat heeft, zijn er dus toch binnen Nederland ook verschillen in klimaat te vinden. In deze lesmodule gaan we op deze verschillen in.

Concept

De leerling gaat kijken hoe een stad zo kan worden ontworpen dat er geen klimaatproblemen op kleine schaal ontstaan. De leerling leert over lokale weersverschijnselen en luchtkwaliteit. Belangrijke concepten die hierbij een rol spelen zijn straling, warmtetransport, verdamping en de gaswetten.

Experimenten

Er zitten fysische practica in de module. Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag met data-analyse en gaan ze het geleerde toepassen in een slotopdracht waarin ze verantwoordelijk zijn voor een stukje klimaat beleid binnen de stad.

Combineren met een campusbezoek

Deze lesmodule is perfect te combineren met een van onze workshops en een bezoek aan de campus van de WUR. Summer in the City kun je combineren met de workshop Stad van de toekomst. Behoefte aan een groter project, dan hebben we ook een Junior Consultancy Training over het thema Stad van de toekomst.

Verwante opleidingen