Werken bij Pre-University

Bij Wageningen Pre-University zijn we regelmatig op zoek naar studenten die ons kunnen versterken binnen verschillende studententeams. Check hieronder het actuele aanbod en solliciteer!

Web 72 DPI-IMG_7545.jpg

Actuele aanbod

Vacature vaksteunpunt aardrijkskunde (0,2 FTE) bij Wageningen Pre-University

Wageningen Pre-University is op zoek naar een eerstegraads vo-docent voor het vak aardrijkskunde met een passie voor het ontwikkelen van multidisciplinair onderwijs en onderwijs op het gebied van duurzaamheid.

Taakomschrijving

Als vo-docent wordt je onderdeel van ons docententeam van ca. 4 docenten dat onder begeleiding van de projectleider verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van onderwijsprojecten en lesmaterialen. Je ontwikkelt zelfstandig en in teamverband van begin tot eind verschillende lesmaterialen en onderwijsprojecten voor het vak nlt, aardrijkskunde of activiteiten op de campus. Ook het onderhoud en de herziening van bestaande lesmaterialen hoort daarbij. Afhankelijk van je ervaring en interesse kan het zijn dat je samenwerkt met of de begeleiding op je neemt van stagiaires. Je denkt mee over onderwijsontwikkeling binnen Wageningen Pre-University, zowel inhoudelijk als op het gebied van pedagogiek en didactiek.

Je bent aanspreekpunt voor alle vragen op jouw vakgebied van docenten en medewerkers uit ons team en gebruikers van onze lesmaterialen. Je bent betrokken bij onze Teacher Academy, adviseert de projectleider bij de programmering en initieert, organiseert en verzorgt samen met inhoudelijke experts (meestal van de WUR) nascholingen voor docenten in jouw vakgebied. Bij voldoende interesse is er de mogelijkheid om zelf een DOT of Leergemeenschap te organiseren en te begeleiden in jouw vakgebied.

Bij de onderlinge verdeling van taken binnen het docententeam houden wij uiteraard rekening met je kennis, interesse en vaardigheden.

Profiel

 • Je hebt een eerstegraads lesbevoegdheid in aardrijkskunde (een bredere achtergrond richting de biologie, natuurkunde, nlt of maatschappijleer is een pré);
 • Je hebt tenminste 2 jaar ervaring als docent,
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van lesmaterialen, liefst ook vakoverstijgend of voor het vak nlt.
 • Ervaring in het begeleiden van anderen bij de ontwikkeling van lesmaterialen is een pré.
 • Je bent enthousiast, in staat om mensen te motiveren en beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden (mondeling en schriftelijk);
 • Je bent een zelfstandige werker, maar kunt goed samenwerken en verbinden;
 • Je bent goed in multitasken en kunt aan verschillende projecten tegelijk werken en overzicht bewaren.
 • Je bent bereid om in teamverband en vakoverstijgend te werken en de verbinding te zoeken tussen diverse bèta en gamma vakken.
 • Je bent bereid om je te verdiepen in onderwijsvernieuwing en de didactiek van Leren voor Duurzame Ontwikkeling.
 • Je bent thuis in het werkveld van de wetenschap en betrokken bij maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen in relatie tot duurzaamheid. Kennis van en een netwerk binnen Wageningen University & Research is een pré;

Het betreft een detachering vanuit je eigen onderwijsinstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren is verlenging mogelijk.

Solliciteren kan tot 30 juni door brief en C.V. in te zenden naar reina.kuiper@wur.nl. Kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden op 5 en 6 juli.

Pre-University workshopbegeleider (0-4 uur per week)

Lijkt het je leuk om naast je studie af en toe workshops te begeleiden? Kom werken in het studententeam van Pre-U en ervaar hoe het is om les te geven en om groepen scholieren te begeleiden!

Pre-University is onderdeel van WUR en draagt met haar activiteiten bij aan een betere aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs. Zowel op school als tijdens campusbezoeken organiseren wij voor leerlingen workshops, colleges, practica en onderzoeksprojecten, de zogenaamde Junior Consultancy Trainingen (JCT). Zo komen scholieren op allerlei manieren in aanraking met de thema’s van WUR.

Als student begeleid jij activiteiten die aansluiten bij jouw opleiding en expertise. Je laat de scholieren daarnaast ook kennismaken met het studentenleven door met ze in gesprek te gaan. Binnen het team zijn studenten vanuit verschillende studies werkzaam.

Omdat scholen de activiteiten aanvragen kan het zijn dat je de ene maand meer werkt dan de andere maand. De activiteiten vinden vrijwel altijd plaats tussen 09.00 uur en 17.00 uur op doordeweekse dagen. Je hoeft niet altijd te kunnen. Werken gaat op basis van intekenen op de aangevraagde activiteiten.

Enkele voorbeelden van activiteiten die wij aanbieden:

 • Moleculair koken
 • Blue Energy
 • Duurzaam ondernemen
 • Wereldvoedsel simulatie
 • Biodiversiteit
 • Landschapsinrichting
 • De ideale burger

Wat wij zoeken

 • Je bent enthousiast en in staat om onze doelgroep te motiveren.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, bent representatief en staat zelfverzekerd voor een groep.
 • Je hebt affiniteit met het (voortgezet) onderwijs.
 • Je bent iedere maand een paar uur beschikbaar, gedurende meerdere maanden. Dagen en tijden in overleg. Er worden geen activiteiten in de schoolvakanties gepland.

Wat wij bieden

 • Vergoeding via wurkforce.
 • Ondersteuning om aan je presentatievaardigheden te werken.
 • Een leuk team om mee te werken.
 • Een goede ervaring om op je CV te zetten.

Wil jij ons team komen versterken? Stuur dan je motivatie en beknopt cv naar pre.university@wur.nl t.a.v. Ellen van Seben.

Vaste ondersteuning bij het onderhoud van nlt-modules

Wageningen Pre-University beheert een twaalftal lesmodules voor het vak Natuur, Leven en Technologie (nlt), een bovenbouwvak voor havo en vwo. Wil je wat bijverdienen en heb je de educatieminor afgerond? Heb je daarnaast kennis van scheikunde en (moleculaire) biologie en affiniteit met duurzaamheid? Lees dan snel verder!

Je gaat zogenaamde APK’s uitvoeren voor nlt -lesmodules. Je voert klein onderhoud uit aan de modules. Denk aan het checken van linkjes, het updaten van figuren en stukken tekst die zijn verouderd. Verder verzamel je evaluaties van leerlingen, docenten en experts en schrijf je op basis daarvan een advies aan de certificeringscommissie voor hercertificering van de module. Op dit moment moeten er twee APK’s worden uitgevoerd, het betreft de modules Brandstof voor het leven en Bioinformatica.

Verder ben je beschikbaar om mee te schrijven aan nieuwe nlt-modules die in ontwikkeling zijn. Bijvoorbeeld de module Circulaire Technologie of een module over duurzaam gedrag.

Belangrijk om te weten

Het uitbetalen vindt plaats via WURkforce. Het is daardoor niet mogelijk om voor Pre-U te werken als je een contract binnen de universiteit hebt.

Meer informatie over de vereniging Natuur, Leven en Technologie?

Kijk dan eens op de pagina van Vereniging NLT.