Duurzaam verpakken voor de levensmiddelenindustrie

Goed om te weten
In het kort- Woendag 4 februari 2026
- 1 dag
- 20 - 80 studenten
- € 495,00
- Inclusief materialen, lunch, koffie/thee, water. NRK-/FNLI-leden: € 395,-
Leer meer over deze cursus
Voor wie is deze cursus geschikt?
Dit seminar is relevant voor professionals die werkzaam zijn in de voedingsindustrie, - handel en -retail en -logistiek en betrokken zijn bij het ontwikkelen of inkopen van verpakkingen alsmede bezig zijn met onderwerpen als reduce, reuse, recycle en renew. Bijvoorbeeld transporteurs, productontwikkelaars en verpakkingsspecialisten uit de handel, industrie, foodservice en retail.
Learning outcomes
- Nieuwe inzichten in duurzaam verpakken toepassen in je eigen organisatie.
Programma details
Tijdens dit eendaagse seminar wordt er ingegaan op de consequenties van de Europese wet- en regelgeving op het gebied van verpakkingen en afvalbeheer voor de voedingsindustrie en -logistiek. Het programma bestaat uit lezingen en afsluitende interactieve dialoog sessies, waarin concrete en actuele verpakkingsuitdagingen centraal staan. De volgende onderwerpen staan op het programma:
- nieuwe wet- en regelgeving verpakkingen en afvalbeheer;
- relatie tot circulaire economie;
- relatie tot de biobased economie;
- ketenaanpak;
- verpakkingsontwerprichtlijnen;
- concrete handvatten voor het aanpakken van verpakkingsuitdagingen.
Ook is er veel ruimte om te leren van elkaars oplossingen.
Certification
Op basis van je aanwezigheid ontvang je na afloop een certificaat.
Examination
Er is geen examen.
Testimonial
Lees het verhaal van Miquel!
Gecoördineerd door
Heb je een vraag over de cursus Duurzaam verpakken voor de levensmiddelenindustrie? Stel het aan onze coördinator:
LTA (Astrid) Kühlkamp-Kleissen
Programme manager Professional Education
