Dossier
Groen in de stad
Een groene omgeving heeft veel voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van een wijk. Bedrijven vestigen zich graag in een groene omgeving en onroerend goed is gewilder, waardoor de economische groei van een stad wordt versterkt. Wageningen University & Research doet samen met partners al jaren onderzoek naar de effecten van groen in de stad.
Waarom groen in de stad?
Groen in de stad verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en verkoelt in warme periodes. Groen is ook essentieel voor een klimaatbestendige en duurzame omgeving. Daarnaast is er een aangetoond positief effect op de gezondheid en sociale verbindingen van mensen die in een groene omgeving wonen, werken en recreëren.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Publicaties
-
Atlas Critical Tourism Studies - Asia Pacific Tourism (Event)
-
How is knowledge production and use practiced in transdisciplinary research collaboration? Examining routines for water transformation
-
New Political Economy Initiative Rural Economy Workshop
-
Fishpond microbiota, their synergism with fish and potential biotechnological applications
-
Unlocking the potential of fermented beetroot ketchup : Enhancing polyphenol recovery and gut microbiota interactions
-
Comparative study of long chain polyunsaturated fatty acids (LC-PUFA) accumulation in bold and shy Eurasian perch (Perca fluviatilis)
-
Assessing the development of internal disorders in pome fruit with X-ray CT before, during and after controlled atmosphere storage and shelf life
-
Destabilized bacterial and fungal network weakens soil multifunctionality under increasing grazing stress
-
A dual deep learning approach for winter temperature prediction in solar greenhouses in Northern China
-
Experimentation and model-based re-design for sustainable intensification of mixed crop-livestock smallholder farms in the Mixteca-Oaxaqueña region, Mexico