Blended

Symposium Gezonde, duurzame voeding en leefstijl voor kinderen

Wil jij meer impact maken op het gebied van gezonde en duurzame leefstijl voor kinderen? Dan is dit symposium, waarbij een multidisciplinaire aanpak centraal staat, bij uitstek geschikt voor jou. Het doel van dit symposium is om vanuit Wageningen University & Research - in samenwerking met externe partners - kennis te delen op de thema’s gezond en duurzaam eten, een gezonde omgeving, voedingsgedrag en gezondheidsinterventies bij kinderen en jongeren. Ook zijn er diverse discussierondes over relevante onderwerpen zoals voedseleducatie en ouderbetrokkenheid.

Organisator Wageningen Academy
Duur 1.5 dag

Een volgende editie wordt naar verwachting in 2024/2025 georganiseerd.
Je kunt alvast interesse tonen.

Waarom deelnemen aan dit symposium?

Deelname aan dit symposium geeft je verdiepende en nieuwe inzichten in de (on)mogelijkheden en verbeterpunten rondom leefstijl en jeugd. Daarnaast doe je inspiratie op om direct zelf mee aan de slag te gaan, zodat je je eigen werkzaamheden in dit vakgebied kunt optimaliseren.

Is dit symposium voor jou?

Iedereen die betrokken is bij gezonde en duurzame leefstijl en jeugd, in het bijzonder gemeenten, GGD-medewerkers, artsen, diëtisten, beleidsmakers, overheden, onderwijsinstellingen, onderzoekers, coaches, JLE-makelaars, JOGG-regiseurs en het bedrijfsleven.

Programma & topics

Tijdens dit programma worden exclusieve onderzoeksresultaten gedeeld. Dit programma bestaat uit een online voorbereidings onderdeel, beschikbaar vanaf 26 april en het daadwerkelijke symposium op 17 mei op locatie zelf.

Online onderdeel
Het online onderdeel biedt je de mogelijkheid om je zelf alvast voor te bereiden. Stel je voor, maak kennis met de experts en doe alvast kennis op over gezonde en duurzame voeding voor kinderen en COVID-19 effecten op het eetgedrag van kinderen. In totaal kost je dit ongeveer 4 uur.

Symposium
Het onderdeel op locatie, het symposium is een mix van lezingen en interactieve sessies.

Lezingen

Big O(besity): de uitdagingen om kinderen op een gezond gewicht te houden Dr. ir. Monica Mars, associate professor, WUR
Stimuleren van gezonde voeding op school en thuis Dr. ir. Gertrude Zeinstra, projectleider en onderzoeker, WUR
Jong Leren Eten Drs. Vivienne Tersteeg, programmabureau Jong Leren Eten, RVO
Wat beweegt de jeugd? Dr. Annejet Plaisier, kinderarts Rijnstate Ziekenhuis
De praktische toepassing: hoe en waarom gebruiken organisaties die werkzaam zijn in ‘gezonde en duurzame jeugd’ wetenschappelijke inzichten? Interview onderleiding van Marthe Huigens MSc, Projectmanager Voedingscentrum, met diverse sprekers, waaronder Ingrid Keller-Cayet van Madaga, Anne van Boven van Groentjessoep en Manja van Munster van Gelderse Sport Federatie.

Discussiesessies

Ouderbetrokkenheid bij leefstijl Onder leiding van Fieke Franken MSc en ir. Els van Coeverden, WUR
Co-creatie van succesvolle gedragsinterventies: Ontrafel de black box door wetenschap en praktijk te verbinden Onder leiding van Dr. ir. Gertrude Zeinstra & Dr. ir. Ellen van Kleef, WUR
Beleidsontwikkeling en voedseleducatie Onder leiding van Dr. ir. Sanne Raghoebar en Anouk Mesch PhD, WUR
Hoe bereiken we kinderen met een lage sociaal economische positie met leefstijlverbetering? Onder leiding van Peter Legters, JOGG & Meeke Ummels, WUR

Praktische informatie

€295,- per persoon, inclusief materialen, online learning, lunch, koffie/thee/water.

Maximaal 80 deelnemers.

Op basis van aanwezigheid ontvang je na afloop een certificaat.

Blijf op de hoogte

Dit Symposium heeft op 17 mei 2022 plaatsgevonden. Een volgende editie wordt naar verwachting in 2023 weer georganiseerd. Je kunt alvast interesse tonen.

Voor vragen over het symposium kun je contact opnemen met Wageningen Academy.