On-campus

Cursus Voedselwetgeving

Deze cursus legt uit hoe de wetgeving over voedsel in elkaar zit. We leren over de belangrijkste regels en voorschriften, zoals de algemene levensmiddelenverordening. Ook behandelen we uitvoerig onderwerpen zoals aansprakelijkheid en het stelsel van regels en procedures om te voorkomen dat er schadelijke stoffen in ons eten terechtkomen en hoe dit wordt gecontroleerd. Verder behandelen we wetgeving op het gebied van verpakken van voedsel, voedselfraude en additieven. Daarnaast gaan we specifiek in op de etikettering. De cursus wordt gegeven door deskundige sprekers uit de advocatuur, wetenschap, overheid en het bedrijfsleven.

Organisator Wageningen Academy
Duur 2 dagen

Deze cursus is staat niet open voor aanmelden.

Je kunt alvast interesse tonen.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met het European Institute for Food Law. Sprekers zijn werkzaam bij o.a. Normec Foodcare, bij de NVWA, bij Ministerie van Volksgezondheid (team Voedselveiligheid) en bij de Keuringsraad.

Waarom deze cursus volgen?

Na de cursus beschik je over een compleet overzicht en verdiepend inzicht op het gebied van de Nederlandse (en Europese) voedselwetgeving. Je bent bekend met de actuele kennis en praktische inzichten betreffende de verschillende verordeningen. En je weet je weg te vinden binnen de wet- en regelgeving op het gebied van voedsel.

Voor wie is deze cursus?

Ben je werkzaam in de voedingsindustrie en wil je meer kennis op het gebied van voedselwetgeving? Heb je te maken met reguleringszaken, voedselkwaliteit en -veiligheid of productontwikkeling? Bijvoorbeeld als kwaliteitsmanager, voedselveiligheidsspecialist of regulatory affairs manager? Of ben je werkzaam als advocaat of jurist voor levensmiddelenbedrijven? Dan is deze cursus bij uitstek geschikt voor jou. Voorkennis van voeding en/of recht is een pré, maar de cursus is toegankelijk voor iedereen met HBO werk- en denkniveau.

Afgelopen week 2 hele leerzame cursusdagen Voedselwetgeving gehad bij Wageningen Academy . Weer een hoop nieuwe inzichten en handvatten om mee verder te gaan
Milou van den Berg, Promessa (deelneemster 2020 editie)

Programma & onderwerpen

Tijdens de cursus introduceren verschillende specialisten de onderwerpen, waarbij er veel interactie is en de link naar de praktijk wordt gelegd. We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Algemene levensmiddelenverordening (General Food Law)
 • Aansprakelijkheid
 • Levensmiddelenhygiëne
 • Etikettering
 • Voedselfraude
 • Chemische contaminatie
 • Additieven
 • Verpakkingsmaterialen

Praktische informatie

De kosten van deze cursus zijn € 1.695,- per persoon. Dat is inclusief de volgende zaken:

 • Cursusmateriaal,
 • Cursus-naslagboek "EU Food Law Handbook",
 • Lunches, koffie/thee/water/frisdrank,
 • Diner (dag 1) en afsluitende netwerkborrel (dag 2)

Het is mogelijk om deze cursus te combineren met de “Cursus Farm to Fork Food Laws: what to expect?” op 26 oktober 2023, met een gecombineerde kortingsprijs van € 2.100,-.

Let op: de cursus Farm to Fork Food Laws: what to expect is in Engels.

Op basis van aanwezigheid ontvang je na afloop een certificaat.

Blijf op de hoogte