Product

KWIN-AGV 2022

Het handboek Kwantitatieve Informatie Akkerbouw en Vollegrondsgroenteteelt 2022 is alweer de 31e editie van het boek en daarmee de langstlopende publicatie van de business unit Open Teelten. In de KWIN-AGV vind je financiële informatie over onder andere meststofprijzen, loonwerktarieven en vaste kosten voor grond en machines.

KWIN is niet alleen een naslagwerk voor boeren, het wordt ook veel gebruikt door onder andere banken, verzekeraars en het onderwijs. Zij kunnen KWIN gebruiken bij het controleren van bedrijfsplannen en het vergoeden van schade. In KWIN-Akkerbouw en Vollegrondsgroenten (AGV) vind je per gewas een overzicht van de kosten en opbrengst per hectare. Biologische gewassen zijn hier ook in meegenomen.

KWIN Bestellen

De 31-editie van de KWIN-Akkerbouw en Vollegrondsgroenten kun je vanaf nu bestellen. Nieuw zijn de bestelprocedure en de digitale versie. De digitale versie is een online versie van de KWIN-AGV en is verkrijgbaar via een jaarabonnement. Deze is alleen via de webshop te bestellen.

In de webshop zijn naast de KWIN Akkerbouw en Vollegrondsgroenten ook de KWIN producten van Veehouderij en Glastuinbouw te vinden. Mocht je al een inlog hebben voor Veehouderij en/of Glastuinbouw producten, dan kun je dezelfde inlog gebruiken. Alle KWIN producten van de verschillende sectoren zijn vanaf dit jaar op één plek verkrijgbaar.

De KWIN-AGV is samengesteld op basis van de meest recente informatie van teelt- en economische experts van Wageningen University & Research – Open Teelten, Delphy en DLV-adviseurs, diverse leveranciers, instellingen en ketenpartijen.