On-campus

Seminar Duurzaam verpakken voor de levensmiddelenindustrie

Wil je meer weten over verpakkingsmogelijkheden? Ontwikkelingen op dit gebied? En de manier waarop duurzaam verpakken kan bijdragen aan het creëren van een circulaire en biobased economy? Tijdens dit seminar slaan de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en Wageningen University & Research de handen ineen om tot nieuwe inzichten, inspiratie, samenwerking én vooruitgang te komen op dit vlak. Door deel te nemen aan dit seminar krijg je niet alleen de laatste inzichten, maar ook praktische kennis aangereikt in relatie tot je eigen organisatie.

Organisator Wageningen Academy
Datum

di 17 januari 2023

Duur 1 dag, 8 uur
Prijs € 495,00
Format Wageningen Campus
Certificaat Certificaat
Groepsformaat 41-80

Registratiedeadline: 6 januari 2023
Direct aanmelden of download de brochure.

Er is plek voor minimaal 20 deelnemers en maximaal 80 deelnemers.
De prijs is inclusief materialen, lunch, koffie/thee/water. FNLI-leden betalen €445,-. Gelieve hiervoor in het veld ‘Opmerkingen’ aan te geven dat je FNLI-lid bent, dan brengen we de korting op de factuur in rekening.

Waarom dit seminar bijwonen?

Tijdens dit seminar willen we een indruk geven van de huidige en toekomstige stand van zaken op het gebied van wetgeving, samenwerking in de keten, actieplannen en handleidingen die er zijn om met verpakte levensmiddelen te verduurzamen. Er is ruimte voor interactie en het aan de orde stellen van praktijksituaties. Hiermee denken we vele relevante spelers op dit
onderwerp beter aan elkaar te verbinden.

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is relevant voor professionals die werkzaam zijn in de voedingsindustrie, handel, retail of logistiek en betrokken zijn bij het ontwikkelen of inkopen van verpakkingen alsmede bezig zijn met onderwerpen als “reduce, reuse, recycle en renew”. Bijvoorbeeld transporteurs, productontwikkelaars en verpakkingsspecialisten uit de handel, industrie, foodservice & retail.

Programma en onderwerpen

Tijdens dit eendaagse seminar wordt er ingegaan op de consequenties van de
Europese wet- en regelgeving op het gebied van verpakkingen en afvalbeheer voor de voedingsindustrie en -logistiek. Het programma bestaat uit lezingen en een afsluitende interactieve panel- en dialogue sessie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• Nieuwe wet- en regelgeving verpakkingen en afvalbeheer
• Relatie tot circulaire economie
• Relatie tot de biobased economie
• Ketenaanpak
• Verpakkingsontwerp richtlijnen

Meer informatie & aanmelden

Direct aanmelden of download de brochure. Vragen? Neem contact op met de programmamanager Astrid Kuhlkamp-Kleissen.