Studentenverhaal

Ik was op zoek naar meer diepgang en wilde me verder ontwikkelen. Ik heb daarom gekozen om de Master Nutrition and Health te gaan volgen

Annemiek van Kessel , student Nutrition and Health

In het eerste jaar kwam ik erachter dat ik veel vrijheid kreeg in de keuze van vakken. Dit vond ik ontzettend fijn want ik kon hiermee mijn eigen pad bepalen.
Annemiek van Kessel , student Nutrition and Health

Vooropleiding

Na het behalen van mijn HAVO-diploma met een grote interesse voor voeding ben ik begonnen aan de Bachelor Voeding en Dietetiek aan de Hanzehogeschool in Groningen. Het was een brede opleiding met vakken die uiteenlopen van voedingsleer, chemie, fysiologie en pathologie (mijn lievelingsvakken!) tot vakken als psychologie en gespreksvoering. Hoewel ik geen eindexamen in scheikunde had gedaan en mij in eerste instantie daarom werd afgeraden deze opleiding te volgen, werd mijn motivatie en interesse hierin juist alleen maar groter en heb ik in 4 jaar de Bachelor succesvol afgerond. 

Werkervaring

Daarna heb ik twee jaren gewerkt als diëtist in een eerstelijnspraktijk. Een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Het was een enorme leerzame en leuke periode waarin ik een beter beeld heb gekregen van hoe de dieetadvisering in de praktijk werkt. 

Keuze voor master Nutrition & Health

Toch was ik op zoek naar meer diepgang en wilde ik me verder ontwikkelen. Ik heb daarom gekozen om de Master Nutrition and Health te gaan volgen aan de WUR. Ik heb voor deze Master gekozen vanwege mijn interesse in de klinische kant van voeding. De keuze voor de specialisatie Nutritional Physiology and Health Status was daarom ook al gauw gemaakt. In het eerste jaar kwam ik erachter dat ik veel vrijheid kreeg in de keuze van vakken. Dit vond ik ontzettend fijn want ik kon hiermee mijn eigen pad bepalen. Daarnaast vond ik het erg nuttig dat ik een aantal voorbereidende statistiek vakken kon volgen omdat dit tijdens mijn Bachelor opleiding beperkt was. Nu ben ik net begonnen met het schrijven van mijn MSc Thesis, waarbij ik onderzoek ga doen naar de diëtistische zorg bij mensen met inflammatoire darmziekten. Een uitdaging waar ik enorm veel zin in heb.

Kort gezegd, de keuze om te gaan studeren aan de Universiteit van Wageningen is één van de beste keuzes die ik heb gemaakt!​

Meer over Nutrition & Health