Studentenverhaal

Wij zijn de studenten die kunnen bijdragen aan oplossingen voor problematiek veroorzaakt door klimaatverandering, dat vind ik ontzettend inspirerend

Fabrice Fraiture, student Food Technologie, specialisatie Sustainable Food Process Engineering

Mijn advies is om (bij twijfel) vóór inschrijving je persoonlijke situatie nauwkeurig te bespreken met de opleiding. Ik had mijn toelating gebaseerd op onjuiste informatie van de online doorstroommatrix en een positief (mondeling) advies op de WUR masteravond.
Fabrice Fraiture, student Food Technologie, specialisatie Sustainable Food Process Engineering

Vooropleiding

Op de middelbare school vond ik eigenlijk alle vakken leuk. Door een zoektocht online met veel studiekeuze- en persoonlijkheidstesten, kwam ik erachter dat een bètastudie goed bij me zou passen. Met veel plezier heb ik Chemische Technologie aan Hogeschool Utrecht gestudeerd. Ik heb stagegelopen bij de koffiefabriek van Jacobs Douwe Egberts en ben afgestudeerd bij Abbott, bij een fabriek in medische voeding, zo ontwikkelde ik (onbewust) een interesse in de levensmiddelenindustrie. Op HU hadden we een master informatieavond waar oud-studenten kwamen vertellen over hun overgang van hbo naar wo. Ik kon me vinden in hun verhalen en ben altijd leergierig geweest, maar wist niet goed welke master ik wilde doen. Daarom besloot ik toch eerst te gaan solliciteren naar een leuke baan. In alle sollicitatiegesprekken besprak ik ook het onderwerp: doorgroeimogelijkheden als hbo-student vs. wo-student, waardoor ik erachter kwam dat er in veel grote organisaties een plafond is voor hbo’ers, waar er in kleinere bedrijven geen onderscheid is (uiteraard zijn hier ook uitzonderingen op). Na een korte carrière als consultant/HSE-engineer in de gas-olie-industrie en als logistiek coördinator bij PepsiCo, besloot ik toch te gaan doorstuderen.

Keuze voor de master Food Technology

Ik deed een uitgebreide analyse van diverse universiteiten en masters op het gebied van innovatie, duurzaamheid en voeding, ordende dit in Excel (uiteraard), ging naar de masteravond in Wageningen en koos uiteindelijk voor Food Technology. In eerste instantie werd ik afgewezen, omdat mijn bachelor niet voldeed aan de toelatingseisen. Hierover ben ik in gesprek gegaan, waarna ik toch werd toegelaten tot de specialisatie Sustainable Food Process Engineering, YES! Mijn advies is om (bij twijfel) vóór inschrijving je persoonlijke situatie nauwkeurig te bespreken met de opleiding. Ik had mijn toelating gebaseerd op onjuiste informatie van de online doorstroommatrix en een positief (mondeling) advies op de WUR masteravond.

Blij met deze keuze!

De overgang van een kleine, persoonlijke hbo-studie naar het gemoedelijke Wageningen is mij heel goed bevallen. Deze master vraagt meer zelfstandigheid en discipline dan mijn hbo, maar dit zie ik als een uitdaging die ik met plezier ben aangegaan. Op school de universiteit, de campus of in college, sta je met één been in het nu en met één been in de toekomst van voeding, natuur en landbouw. Wij zijn de studenten die kunnen bijdragen aan oplossingen voor problematiek veroorzaakt door klimaatverandering, dat vind ik ontzettend inspirerend!

Meer over Food Technology