Society Based Education

Heb je een innovatief idee, een vraag of een onopgelost probleem waar je niet aan toe komt? Samenwerken met studenten kan de oplossing zijn. Society Based Education (SBE) verbindt maatschappij en onderwijs door echte vragen te vertalen naar studentenprojecten. Hieraan werken WUR studenten binnen hun vakken.

  • Een groep van 5 studenten aan het werk aan een ronde tafel. Ze gebruiken laptops en boeken. De afbeelding is van bovenaf genomen.

De wereld zit vol interessante vragen en innovatieve ideeën. Door deze te verbinden met studenten, ontstaat er een win-winsituatie. Als organisatie krijg je meer informatie om nieuwe stappen te zetten en kun je alvast potentiële nieuwe medewerkers ontmoeten. De studenten zijn gemotiveerder voor hun onderwijs door het werk aan deze maatschappelijke projecten en ze kunnen hun recent opgedane kennis meteen in de praktijk brengen. Laten we aan deze verbindingen bouwen!

Wie kan een vraag indienen?

We streven ernaar studenten in contact te brengen met hun toekomstige werkveld. Dit betekent dat allerlei soorten bedrijven en organisaties hun vragen kunnen indienen. Veel voorkomende partners zijn gemeenten en overheden, NGO’s en andere non-profits, multinationals, start-ups, kennisinstellingen, etc.

Wat wordt er van de organisatie gevraagd?

  • Beschikbare tijd tijdens het project
  • Middelen, zoals achtergrondinformatie of contactpersonen
  • Klein budget (voor sommige vakken)
  • Nieuwsgierigheid en een lerende houding

Wat kan je verwachten?

Wanneer je een vraag of opdracht indient, maken we een afspraak om jou en je werk te leren kennen en je behoeften te bekrijgen. Afhankelijk van het type vraag proberen we deze te verbinden met een vak dat bij de WUR wordt aangeboden. Als er een match is gevonden, stemmen we de onderzoeksvragen met je af en schrijven we een projectvoorstel dat de studenten kunnen oppakken als de cursus begint.

De opdracht hoeft niet heel uitgebreid te zijn: we helpen je om het probleem te vertalen naar een onderzoeksproject voor studenten!