De afbeelding laat een groep mensen in het bos zien. Het ziet eruit alsof iemand iets uitlegt aan de rest.

Voorbeelden van studentenprojecten

Studenten van Wageningen University & Research (WUR) kunnen op verschillende manieren bijdragen aan jouw project. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld toekomstvisies, houden interviews, organiseren workshops, geven presentaties, ontwerpen rekenmodellen of schrijven haalbaarheidsstudies.

De projecten waar studenten aan kunnen werken zijn erg divers. Dit hangt af van het onderwerp van de opdracht en het vak waar het aan verbonden is. Het project kan bijvoorbeeld een (relatief) korte literatuurstudie zijn, een multidisciplinaire adviesopdracht, een uitgebreide studie (literatuur en dataverzameling) of een korte praktijkstudie.
 • Geografisch in kaart brengen van ecosystemen voor de ontwikkeling van een regeneratieve landbouwgemeenschap in de Oostkaap, Zuid-Afrika

  Studenten van het vak ‘Remote Sensing and GIS-Integration’ werkten samen met Kidlinks Small Farm Incubator (KSFI) om gemeenschapsclusters te identificeren, vitale landbouwbronnen te lokaliseren en de ontwikkeling van landbouwknooppunten effectief te plannen – door middel van kartering.

  Ik was erg blij met beide projectsamenwerkingen. De studenten hebben uitzonderlijk werk geleverd en ze hebben mijn verwachtingen overtroffen.
  Liza Lightfoot, opdrachtgever (vertaald vanuit het Engels)

  Lees meer over dit project

 • Web 72 Anatoth 239x159.jpg

  Het ontwerpen van een eetbaar voedselbos in Zuid-Frankrijk

  Vereniging Anatoth in Pernes-les-Fontaines, Frankrijk, werkte samen met WUR studenten om een eetbare bostuin van 600m2 te ontwerpen. De studenten deden grondig onderzoek en leverden een lijst met inheemse plantensoorten, een implementatie- en beheerplan voor het bos en een kaart van het gebied.

  Het is een voorrecht om een groep Masterstudenten te hebben die meerdere weken al hun werk in een project stoppen, al het onderzoek doen en met oplossingen komen
  Loena Bautista, opdrachtgever (vertaald vanuit het Engels)

  Lees meer over dit project

 • Testimonial Onderweg naar Duurzaam small image.jpg

  Verduurzamen van evenementen in Wageningen

  Meerdere groepen studenten in het vak Academic Consultancy Training (ACT) werkten samen met Stichting Onderweg naar Duurzaam om evenementen in Wageningen te verduurzamen – door middel van hands-on oplossingen voor lokale ondernemers en beleidsadvies aan de gemeente.

  De studenten waren heel professioneel en leergierig, namen feedback goed op en wilden echt meedenken
  Casper Bijl, opdrachtgever (vertaald vanuit het Engels)

  Lees meer over dit project

 • Testimonial BeenBean.JPG

  Het succes van een studentenproject bij BeenBean

  Productverbetering door middel van studentenprojecten? Tom Nassar Codina, oprichter van BeenBean, probeerde dit uit. In februari 2023 is hij opdrachtgever geweest van een studentenproject bij de Wageningen University and Research. WUR studenten onderzochten de tempé productie en gaven suggesties voor verbetering. Mede vanwege deze suggesties is de houdbaarheid van het product omhoog gegaan.

  De studenten waren erg efficiënt in het achterhalen van enkele zaken waar we al geruime tijd mee worstelden. Zozeer zelfs dat we vrijwel meteen begonnen met het opzetten van nog twee ACT-projecten, nu we wisten waartoe een groep studenten in staat kon zijn.
  Tom Nassar Codina, opdrachtgever (vertaald vanuit het Engels)

  Lees meer over dit project