Twee mensen op een akker. De een lacht zichtbaar, de ander kijkt weg van de camera.

Waarom samenwerken?

Society Based Education (SBE) faciliteert samenwerkingen tussen organisaties en studenten van Wageningen University & Research (WUR). Samenwerken met studenten biedt verschillende voordelen voor jou en je organisatie:

Innovatie probleemoplossing

Studenten brengen frisse perspectieven met zich mee. Hun creativiteit en up-to-date kennis kunnen ideeën en oplossingen aandragen waar jouw team misschien nog niet aan had gedacht.

Toepassingen in het echte leven

Het werk van de studenten is niet alleen theoretisch, het is bedoeld om aan te sluiten bij echte uitdagingen in jouw vakgebied. Vaak krijg je bruikbare aanbevelingen die snel in de praktijk kunnen worden gebracht.

Aansluiting bij toekomstige professionals

Door samen te werken met studenten kun je de activiteiten van jouw organisatie laten zien en in contact komen met potentiële toekomstige werknemers/collega's. Gemotiveerde studenten volgen de projecten vaak op met stages of sollicitaties.

Samen leren

Niet alleen leren en ontwikkelen studenten tijdens de samenwerking, maar ook jouw medewerkers profiteren van een dynamische leeromgeving met studenten van verschillende (culturele) achtergronden, expertises en leeftijden. Lees meer over hoe deze samenwerkingen bijdragen aan de meerwaarde voor het onderwijs.

Sociale impact

Think global, act local: een samenwerking kan bijdragen aan het oplossen van bredere maatschappelijke uitdagingen en tegelijkertijd concrete toepassingen voor uw organisatie ontwikkelen.

Kosteneffectieve toegang tot onderzoek

Samenwerkingen met studenten is budgetvriendelijk. Afhankelijk van het vak is de samenwerking gratis of vragen we alleen een vergoeding van de kosten die de studenten maken voor het project (bijv. reis-of printkosten).

Geïnteresseerd?

Samenwerken met studenten kan een inspirerende ervaring zijn voor alle betrokkenen. Bekijk enkele voorbeelden van eerdere studentenprojecten.