Product of dienst

Scientific Writing for Professionals

Het kunnen schrijven van een pakkende wetenschappelijke tekst is van cruciaal belang voor elke onderzoeker. Wij kunnen je helpen om tot de kern van de boodschap te komen, de belangrijke punten duidelijk te belichten en om een project opnieuw met een frisse blik te benaderen. Door zowel aandacht te besteden aan het schrijven in groepsverband als aan alleen schrijven, kom je er achter wat voor type auteur je bent en verfijnen we je strategie om succes te garanderen voor elk moment en elke doelgroep.

Inhoud

Deze maatwerktraining is vooral gericht op het perfectioneren van je Engelse wetenschappelijke teksten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • werken aan je wetenschappelijke schrijfstijl en het aanbrengen van variatie;
  • leren van technieken om de leesbaarheid te vergroten;
  • verbeteren van alinea-opbouw, argumentatie en flow;
  • op de juiste momenten en de juiste manier verwijzen naar andere bronnen (citeren, parafraseren).

Gedurende deze training werk je stapsgewijs aan het verbeteren van je wetenschappelijke tekst. Het is daarom belangrijk dat je daadwerkelijk met het schrijven van een artikel of een andere, langere tekst bezig bent op het moment dat je gaat deelnemen. Wanneer je geen wetenschappelijke schrijfdoelen hebt, bekijk dan onze cursus Professional Writing in English. De insteek van de cursus Scientific writing for Professionals is om te leren zelf te redigeren.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij aan extra (schrijf)opdrachten uit de literatuur te werken, zelfstandig materiaal te bestuderen en opdrachten uit te voeren.

Het maximale aantal deelnemers per groep is 16.

Data en tijden

Dit is een maatwerktraining die op ieder gewenst moment kan plaatsvinden. Data en tijden worden in overleg ingepland met een docent.

Certificering

Als je de cursus in het kader van Taalbeleid Wageningen University & Research volgt, worden je vaardigheden getoetst door middel van beoordeling van de ingediende schrijfopdrachten; je stelt al doende een ‘language portfolio’ samen. Als je de opmerkingen van de docent op je schrijfstukken voldoende doorvoert ontvangt je een certificaat van Wageningen in’to Languages.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal sessies. Wij stellen graag een inhoudelijke offerte voor je op.