SLM internships (BIL)

De stage binnen de BIL is een geweldige tijd! Het is vaak hét moment waarop studenten over hun toekomstige carrière beslissen, zowel wat betreft een vervolgopleiding (MSc) als wat betreft het wel of niet in een internationale context willen werken na de studietijd. En omdat iedereen verschillende voorkeuren en wensen heeft, biedt de SLM groep een grote diversiteit aan leuke stageplekken aan die je allemaal op deze website kan vinden. Daarnaast vind je hieronder ook alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid op stage te gaan, én om na terugkomst je BSc thesis af te schrijven! Voor meer informatie kan je altijd terecht bij de SLM stagecoördinator Aad Kessler.


Ik ben mij aan het oriënteren of voorbereiden op mijn stage!

In je tweede jaar BIL moet je al beginnen met het oriënteren op je stage en het plannen daarvan. Dat gebeurt meestal direct na de stagemarkt in januari met een intakegesprek bij de aan jou toegewezen stagecoördinator. Hoe dat in zijn werk gaat lees je allemaal in de BIL completion Guidelines (via het BIL MIL portal) waarin het hele traject beschreven staat vanaf de stagemarkt en de intake tot en met het schrijven van je BSc thesis en het stageverslag. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk toch het kiezen van een leuke stageplek! Daar kan je zelf een heleboel aan doen (en je kan ook zelf op zoek gaan naar een plek), maar kijk ook eens naar de SLM stageplekken die wij in de aanbieding hebben en die meestal vrij snel te regelen zijn. Wel zo makkelijk en gegarandeerd leuke organisaties met een goede stagebegeleider!

Zie ook:


Ik ben terug van stage en ga/ben aan het schrijven!

Ben je eenmaal terug van je stage dan wacht je nog het (vaak lastige) proces van schrijven. Inderdaad vaak lastig, maar ook erg bevredigend als je het eenmaal af hebt en alles op papier hebt staan wat je kwijt wilde; plus dat je dan (bijna) klaar bent met je studie BIL! Om het allemaal makkelijker te maken en in goede banen te leiden moet je deelnemen aan de schrijfsessies van YEI-80812 die zowel in januari als juni worden georganiseerd. Op deze site kun je voorbeelden vinden van stageverslagen (waarin je professional en personal learning objectives worden beschreven) en van BSc theses die bij SLM (en de voormalige LDD groep) zijn gedaan. Bovendien vind je hier ook het format van de coverpage die je moet gebruiken voor je BSc thesis als je die bij de SLM groep hebt gedaan. Succes ermee!

Zie ook:

  • Internship reports van SLM/LDD stages: